Setmanari d'informació local - 138 anys

Desconvocada la vaga dels treballadors del Ferrocarril

La vaga de treballadors del Tren s'ha desconvocat avui. | Jaume Morey

Els tres sindicats de treballadors del Ferrocarril han desconvocat les 6 jornades de vaga pendents, previstes per als propers 29, 30 i 31 d’agost i pels 7, 8 i 9 de setembre. Un darrer anunci del Comitè d'Empresa que ha tornat a capgirar completament aquest conflicte. Tal com han exposat els sindicats en un comunicat, «qualsevol acord que es pogués assolir queda subjecte al resultat d’una denúncia interposada per un grup de persones alienes a la negociació». Un factor que, segons els convocants de la vaga, va condicionar el trencament de les deliberacions.

El citat anunci assenyala dues conclusions. Per una banda, que «l’argumentació de l’empresa per suspendre la negociació degut a la demanda és legítima». I, per l’altra, que la denúncia, «que afecta al conveni col·lectiu i per tant a la negociació, també és legítima». Sobre aquest escenari, i amb l’argument que «el sacrifici econòmic dels companys i companyes seria inútil i en va», el Comitè d’Empresa ha decidit «desconvocar la vaga en la seva totalitat». Això sí, advertint que «continuarem lluitant amb tots els mitjans legals al nostre abast per assolir tots els objectius».

Igualment, els convocants han aprofitat el comunicat per «puntualitzar determinades afirmacions abocades per la direcció de l’empresa». Afirmen que «les bonances del nostre Conveni Col·lectiu» s’han aconseguit «a través de la negociació i lluita de la plantilla». També posen de manifest que «cap augment s’ha materialitzat ni reflectit en les nostres nòmines. No obstant, l’increment de tarifes sí que està publicat». I rematen l’anunci exposant que «l’afirmació que les nostres reivindicacions posen en risc la viabilitat de l’empresa és totalment falsa».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.