Setmanari d'informació local - 139 anys

Un veïnat denuncia la mort intencionada d’arbres al Barranc de Biniaraix

Els fets s’han notificat a la Guàrdia Civil perquè s’agafin als responsables d’aquest «assassinat»

La figuera tenia un valor sentimental per a la família del propietari.

Un veïnat que té un olivar situat al barranc de Biniaraix ha denunciat davant la Guàrdia Civil la mort intencionada a l’arbrat que té a la seva propietat. A través d’un comunicat enviat a aquest setmanari, els propietaris d’una petita parcel·la situada al camí de Cas Don detectaren que han mort una sèrie de plataners, polls i una figuera situats molt a prop d’on passa el torrent. Aquests arbres presenten forats fets amb un trepant a les soques i arrels per on, segons els propietaris, «haurien assassinat els arbres introduint el verí mitjançant aquesta tècnica», comenten.

Els arbres tenen la soca morta, sense cap fulla i alguns d’ells estan a tan sols cinc metres del llit del torrent d’aquest paratge que forma part de la Serra de Tramuntana, declarada patrimoni de la humanitat, mentre que la figuera està «ben dins el nostre terreny i a més, tenia un gran valor sentimental per a la família». Segons el veïnat, la distància dels altres arbres morts respecte del torrent podria estar al llindar de domini públic, per tant, l’Ajuntament hauria de tenir coneixement d’aquest «sacrilegi».

De fet els agents ja han passat pels terrenys i han pres nota i fotografiat els arbres descrits «com a centenaris» pel veïnat, qui sospita de qui pot haver estat l’autor dels fets. Si bé no té proves, «les arrels d’aquests arbres poden perjudicar la canalització de la font de Cas Don» per això, «puc suposar que qui ho ha fet ha entrat en una propietat privada i ha sacrificat aquests arbres en bé de la canonada», digué. No obstant això, el propietari assegura que hi ha un pas de siquier que arriba a la font i que per accedir-hi s’hi pot arribar per aquest caminet, però «en cas de problemes, era millor parlar primer que no arribar a aquests extrems».

Des d’aquest moment, el veïnat confia que la investigació continuï el seu curs i que «s’agafin els responsables perquè no es poden matar arbres impunement, perquè també són patrimoni» i espera que fets com aquest no hagi passat en altres punts del barranc. La família posseix aquestes terres situades prop del barranc de Biniaraix des de fa més de 40 anys.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.