Setmanari d'informació local - 139 anys

La societat civil sollerica clama per la defensa de la cultura local

La regidora de Cultura, Antònia Frau, manifestà la voluntat de ser el nexe d’unió amb el sector

Més de 300 persones acudiren al centre de la Vall per reivindicar un canvi en la gestió cultural del municipi. | Irene Cabrer

Baix el lema «El Defensora no ha caigut: El Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Sóller l’han deixat caure» començava a les vuit de l’horabaixa de dimarts una concentració a plaça que aglutinà prop de 300 persones que clamaren un SOS per la cultura de Sóller. Després de l’enfonsament de gairebé tot l’edifici, un grapat d’entitats es manifestaren el mateix horabaixa a plaça per demanar unes instal·lacions millors on poder realitzar actes culturals i més inversió en aquesta àrea «que s’ensorra i amb ella arrossega el teixit social del municipi», detallaven en el manifest. Més d’una vintena d’entitats s’afegiren a la proclama llegida per una de les components de Corriola Teatre, Piquita Riera, acompanyada dels representants d’altres entitats culturals que denunciava «les greus mancances que pateix Sóller en infraestructures culturals i una mostra d’això és el que ha passat avui amb el Defensora», llegia Riera.

Vestits de negre en senyal de dol i davant membres del govern i l’oposició els manifestats es mostraren molt crítics amb la gestió de la recuperació de l’edifici i alhora exigiren explicacions i demanaren responsabilitats a tots els consistoris que han passat per l’Ajuntament a qui acusen d’haver deixat perdre un «símbol de la cultura sollerica».

L’acte reivindicatiu va estar animat per la batucada Batu-al-món, els Xeremiers de Sóller i la Banda de Música i recordaren que Sóller és «un poble que havia estat a l’avantguarda cultural de l’illa i que ara relega als residents i les seves inquietuds culturals a un segon, tercer quart pla». També es féu referència a altres edificis que continuen en un estat lamentable com són l’Escorxador, La Fàbrica Nova o Can Dulce, dels quals demanaren «quin edifici serà el següent?»

També l’associació proteccionista ARCA s’ha fet ressò de l’esfondrament del Defensora i demana una restauració urgent i completa del teatre.

La regidora de Cultura

Després de l’allau de comentaris sorgits arran de l’enfonsament del Defensora l’estrenada regidora de Cultura, Antònia Frau, assistí a la concentració juntament amb altres regidors. Tot i que la seva presència va provocar una sorpresa per a alguns, Frau anà a la convocatòria amb la finalitat de donar suport a tantes entitats culturals i socials «que han fet i fan feina pel poble de Sóller, perquè part de la meva tasca, a la qual record que m’hi he presentat voluntàriament, és ser el nexe d’unió entre l’Ajuntament i els agents cultuals del municipi», digué. «Malgrat la gent no ho vegi, s’hi destinen molts diners a Cultura», però Frau reconeix que s’ha d’avançar en donar més visibilitat al teixit cultural i tornar-lo als anys d’esplendor «per això vaig anar a plaça a donar suport als qui organitzaren l’acte, perquè conec molt de prop les mancances del sector».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.