Setmanari d'informació local - 139 anys

El romanent s’aprova per ple només amb els vots de PP i Seny

Del total de 3,7 milions d’euros, 1 milió es destinarà al teatre Defensora

El ple ordinari celebrat dimecres aprovà únicament amb els vots de l’equip de govern format per PP i Seny i Sentit destinar 3,7 milions d’euros del romanent a 54 projectes. De totes aquestes propostes, 1 milió d’euros serà per a les primeres tasques de consolidació de la façana de Defensora i per eliminar els enderrocs del seu interior, mentre que els 2,7 restants es destinaran a les diferents regidories per «cobrir les necessitats que té el poble de Sóller» apuntà la regidora d’Hisenda, Andrea Pomar. Si bé, la regidora va reconèixer que els terminis per executar totes les propostes «són molts justs, som valents per afrontar aquesta inversió».

Entre «les necessitats que té cada àrea i d’on s’ha valorat la seva necessitat», segons indicà el portaveu del PP, Carlos Darder es destinaran 600.000 euros a continuar amb l’asfaltatge de carrers i voravies i prop de 160.000 euros a renovar la xarxa de clavegueram. També s’aprovà una partida de 360.000 euros per renovar la coberta del pavelló d’Es Puig o 300.000 euros per la compra de solars, però també al llistat s’inclou comprar estufes i radiadors (716,32 euros); cortines (3.900 euros); CDS de nadales (1.500 euros) o adquirir una carpa per valor de 30.000 euros.

Aquest punt de la sessió plenària va ser molt discutit entre els partits de l’oposició (Més i PSOE) en tant que consideren que els dos partits que governen «s’han repartit el pastís quan moltes propostes es podrien afegir al pressupost ordinari perquè ara no són una prioritat, mentre que el Defensora sí ho és», remarcà la portaveu de Més, Laura Celià. De fet, Celià criticà que en total a Cultura «només s’hi destinaran 44.000 euros mentre que ja saben que molts de projectes no es podran executar per manca de temps». Des de les files socialistes, el portaveu Jaume Mateu acusà l’equip de govern «de comprometre l’estabilitat pressupostària del Consistori, perquè no han sacrificat cap projecte anterior a la caiguda del Defensora, sinó que als 2,7 milions d’euros n’hi han afegit un més» digué. Segons l’oposició, des d’intervenció no es podien superar «els 2,2 milions d’euros d’inversió a través del romanent, una xifra que ara arriba fins als 3,7».

Votar per separat
En aquest moment, Més i PSOE demanaren votar per separat la inversió que es destinarà al teatre de la resta dels projectes, dels quals en moltes propostes no hi estaven d’acord. Això, generà una discussió entre la regidora d’Hisenda i els dos portaveus que titllaren «d’irresponsables l’equip de govern» com es repartiren el romanent. Per la seva banda, Pomar els demanà coherència amb els seus arguments, «ja que no es pot separar la votació d’una partida i de l’altra quan es tracta d’un mateix expedient». Finalment, l’oposició es va abstenir i s’aprovà la partida de 3,7 milions d’euros que s’haurà d’executar abans de dia 31 de desembre d’aquest any.

Moció

Dels 9 punts del dia, hi havia tres mocions presentades per l’oposició. El darrer punt del dia defensat pel PSOE condemnava l’actuació del cessat president de la federació de futbol, Luis Rubiales per besar una jugadora sense consentiment durant la celebració del mundial femení. El punt va tenir el suport de totes les formacions polítiques manco del partit independent de Seny, qui al·legà que «no entraven a valorar la moció, perquè som un grup nascut a Sóller municipalista i aquesta moció no afecta Sóller», defensà el regidor Pep Porcel. Aquest afegí «que el nostre partit té moltes ideologies i ens abstendrem de qualsevol moció no afecti directament aquí».

La regidora, Aurora Torrens contestà que la violència contra les dones afecta tothom i «el silenci vos fa còmplices».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.