Setmanari d'informació local - 139 anys

Sóller demana al Consell que actuï contra les pujades il·legals

L’Ajuntament reivindica més control per les acampades dins propietat privada

51487
MALLORCA - POLEMICA EN LA CARRETERA DEL PUIG MAJOR POR LAS CARRERAS ILEGALES EN LA SERRA DE TRAMUNTANA. LOS MOTEROS AFIRMAN SER VICTIMAS DE UNA PERSECUCION INJUSTA. | A. SEPULVEDA

L’Ajuntament ha sol·licitat ajuda al Consell perquè actuï davant les carreres il·legals que es continuen produint els caps de setmana i els capvespres a la carretera Ma-10. Així mateix, ha demanat a la institució insular que augmenti el control per eliminar els campaments il·legals que es produeixen dies abans de la pujada al Puig Major. D’aquesta manera, l’equip de govern se suma a la multitud de queixes que fa anys denuncien els veïnats d’aquesta carretera que travessa la Serra de Tramuntana i que «no s’ha solucionat», afirmà el regidor de Governació, Carlos Darder.

Des de fa mesos, l’Ajuntament rep més queixes dels veïnats que han denunciat que l’activitat de carreres il·legals de motos o les pujades s’han incrementat causant renou que fan malbé la convivència. A això, se li afegeixen les persones que acampen dins la propietat privada dels residents, deixant brutor i destrosses dins terrenys de particulars. Davant totes aquestes protestes, el batle, Miquel Nadal indicà que «no tolera aquests actes» i reivindicà «més control» a la direcció general de Trànsit, responsable de multar i vigilar les carreteres de Mallorca. De fet, des d’aquesta institució s’anunciaren que s’incrementarien els controls mitjançant drons i radars per controlar els accessos de velocitat i les males pràctiques, però «sempre prometen unes mesures que no s’han arribat a aplicar i això perjudica els veïnats i usuaris de la carretera», assegurà Darder.

Cal recordar que fins i tot la Plataforma Indignats per la Ma-10 avisà que arribaria fins al Tribunal Europeu dels Drets Humans d’Estrasburg per donar a conèixer «les pràctiques il·legals que es consenten a la Ma-10 i la quantitat de curses autoritzades que afecten el paratge de la Serra de Tramuntana declarat patrimoni de la humanitat». Relacionat amb les curses, des de l’Ajuntament informaren que per minimitzar l’impacte que suposa al tram afectat per la pujada al Puig Major, «la carrera s’ha reduït a un sol dia», avançà el regidor de Governació.

Així mateix, Darder explicà que esperen una trobada amb el conseller de Presidència, Antoni Fuster, «qui es reunirà amb tots els municipis per trobar una solució a la circulació de la carretera».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.