Setmanari d'informació local - 139 anys

Sóller 2010 recollirà els voluminosos que fins ara feia Sóllerecicla

El ple aprovà la pròrroga amb els vots de PP i Seny

L’empresa pública Sóller 2010 recollirà els residus voluminosos a partir d’ara. Aquesta tasca que fins ara feia l’empresa encarregada del reciclatge, Sóllerecicla, l’assumirà l’empresa que també recull els fems. Així ho confirmà el batle, Miquel Nadal, després que el ple extraordinari celebrat dimarts aprovàs per un any la pròrroga de la concessió de la recollida selectiva. Tal com ja s’explicà en sessió plenària, Nadal aclarí que les condicions «serien les mateixes que les signades el 2013», però en el cas de la recollida dels residus de gran tamany «serà Sóller 2010 qui ho farà de manera gratuïta durant aquests 12 mesos», digué.

Referent al nou concurs que s’ha de convocar, «se’n prepararà un per cobrir els pròxims cinc anys i, després, juntament amb tots els grups polítics decidir el futur del reciclatge a Sóller que passa també per replantejar l’orgànic i els fems», apuntà Nadal.

Val a dir que el ple de dimecres aprovà la pròrroga de la recollida de cartó, envasos i vidre 8 vots favorables de l’equip de govern (PP i Seny) i els vots en contra de l’oposició (Més i PSOE). En una sessió marcada pels retrets a l’anterior legislatura liderada pel batle, Carlos Simarro, l’oposició votà en contra per considerar que «s’ha fet de pressa i a la correguda», segons el portaveu dels socialistes, Jaume Mateu. Mentre que des de les files de Més, la regidora Elvira Arbona acusà «Carlos Simarro com a màxim responsable de què perillés la recollida a Sóller i que la manca de gestió de residus faci pagar més als sollerics per aquest cànon».

El portaveu del PP, Carlos Darder defensà l’acord aconseguit «perquè hem resolt el problema de la recollida selectiva amb tots els informes favorables dels tècnics».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.