Setmanari d'informació local - 139 anys

Encarregades les primeres tasques per apuntalar l’estructura del Defensora

L’Ajuntament inverteix 90.000 euros en el contracte de les bastides per subjectar la façana i per controlar les tasques d’enderrocs

51673

Després de dues setmanes que la teulada del Defensora col·lapsàs, l’Ajuntament ha contractat per via d’urgència la instal·lació d’unes bastides especials que subjectaran la façana i també un servei de direcció d’obra per controlar l’eliminació dels enderrocs del teatre. Per una banda, el tènic contractat serà l’encarregat de revisar i dirigir les tasques de demolició parcial d’alguns elements estructurals que han quedat en mal estat, sobretot l’estructura metàl·lica i la coberta de damunt l’escenari. A més, farà els mesuratges necessaris per valorar el cost que tendrà llevar tots els enderrocs de dins l’edifici. D’altra banda, s’ha contractat a l’empresa Munditubo la col·locació d’uns bastiments de protecció, subjecció i estabilització de la façana principal, «perquè és una altra prioritat perquè el veïnat pugui començar a reparar ca seva», explicà l’arquitecte municipal, Biel Buades. Aquesta setmana, també s’ha encomanat el servei de peritatge extern que avaluarà els danys i informarà de les causes del succeït amb el Defensora.

Arran d’això, el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, visità divendres el teatre Defensora per conèixer de primera mà els danys soferts a l’emblemàtic edifici municipal. Durant la seva visita, acompanyat del batle, Miquel Nadal, i d’altres regidors de l’equip de Govern, Galmés confirmà que «el Consell de Mallorca ajudarà a la reconstrucció del Defensora». Galmés recordà que és compromís del Consell «ajudar els ajuntaments en el seu dia a dia i molt més en casos com aquests en què l’Ajuntament ha tingut una gran pèrdua cultural».

Mentrestant, dimecres que ve s’ha convocat un ple extraordinari, a petició de l’oposició, per parlar sobre l’estat del teatre Defensora i de quina idea de futur hi ha per rehabilitar i recuperar l’edifici ara derruït.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.