Setmanari d'informació local - 138 anys

Sóller reclama al Govern la protecció dels seus torrents

L’Ajuntament elabora un expedient amb els diferents punts crítics

Un informe de la Casa de la Vila assenyala fins a 7 punts crítics diferents en el curs dels diversos torrents i lleres que creuen la localitat. Amb això requereix una actuació immediata al Govern de les Illes Balears, l’organisme que regenta les competències en aquesta matèria més enllà del nucli urbà del municipi. Tal com posa de manifest el citat expedient, en aquestes zones el cabal de l’aigua podria quedar compromès en cas d’intenses precipitacions. Un factor que, a més d’implicar una considerable situació de perill, podria resultar especialment adversa per a les zones més sensibles de la Vall.

Els distints punts conflictius detectats per l’informe municipal afecten els recorreguts del Torrent de Biniaraix; el Torrent del camí de Can Vives; el Torrent Major; el Torrent de Bàlitx; el Torrent dels 5 Ponts i l’eixugador del Camp de Sa Mar. Per exemple, a la secció de torrent que travessa el camí de Can Pep des Celler, annex al CEIP Es Fossaret, s’assenyala que «la base del mencionat vial s’està buidant». Un problema que es repeteix en un dels marges del Gorg d’en Bassó. A l’altura del pont d’Andreu Coll, es menciona l’existència de diferents troncs que podrien arribar a produir un embús «amb el conseqüent perill d’inundació d’una zona habitada». O, al camí de Sa Torrentera s’hi denuncia «l’estacionament de vehicles damunt el llit del torrent». A més, també s’adverteix un «excés de vegetació» apreciable des del Pont d’en Barona, des del Camí de Cas Pagès, des del pont que creua la carretera de Deià o des del camí del Camp de Sa Mar.

L’Ajuntament assegurà que aquesta reclamació ja s’havia efectuat el 2021, amb el PSOE al capdavant del govern autonòmic. I lamentà la necessitat d’una ràpida actuació per part de l’actual responsable de Medi Ambient. A més, l’equip de govern municipal apuntà que la neteja dels trams corresponents a les seves potestats es realitzarà entrat el mes d’octubre.

El Consistori exigeix mesures immediates

Entre d’altres imperfeccions, l’informe municipal exposa diversos problemes estructurals o insisteix en la presència d’obstacles que podrien frenar el curs dels torrents. Uns problemes que, segons exposà l’Ajuntament, ja s’havien notificat al llarg de l’anterior Govern de les Illes Balears, aleshores liderat pel Partit Socialista.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.