Setmanari d'informació local - 138 anys

La Cooperativa obrirà les seves tafones demà

Primer es produiran els olis ecològics i, més endavant, els convencionals

Detall del procés de fabricació d’oli d’oliva a la Cooperativa de Sóller. | PLOZANO

La Cooperativa Agrícola de Sóller avançarà l’obertura de les seves tafones per aquesta campanya. Fa unes setmanes, i amb l’objectiu d’aprofitar les olives perjudicades pels temporals del passat mes d’agost, l’entitat agrària de la Vall oferí als pagesos afectats la possibilitat d’anticipar l’inici de la producció de l’oli d’oliva. I ara, a les acaballes del present mes de setembre, el president de la Cooperativa, Miquel Gual, anuncià que les tafones ja es posaran en marxa demà, dilluns dia 2 d’octubre.

Per aquesta data, està previst que s’enceti l’elaboració dels olis de caràcter ecològic. Un producte que, com ja és habitual, també inaugurarà les tafones de la Cooperativa aquesta temporada. La fabricació d’aquells olis de tipus convencional, en canvi, encara haurà d’esperar algunes setmanes per al seu inici.

En aquest sentit, l’agricultor Pere Suau assegurà que «a la Cooperativa, hem aconseguit unes mitjanes de qualitat molt elevades». Un assoliment, però, que no s’ha obtingut sense l’existència de múltiples adversitats. I és que, a la dependència de les condicions meteorològiques, s’hi han sumat diferents dificultats per executar la collita. «Produir a la Vall és molt car. La majoria dels pagesos són particulars, i trobar mà d’obra especialitzada és complicat», explicà Suau. A més, i segons apuntà el solleric, la problemàtica s’intensifica «a causa de la temporalitat d’aquests treballs».

Val a dir que la futura campanya d’oli d’oliva coincidirà en el temps amb l’actual esplet d’oliva de taula. Una collita que, tal com apuntaren des de la Cooperativa de Sóller, remuntarà les xifres obtingudes després de 4 males temporades consecutives. En el cas de l’oliva verda, l’entrada registrada en la primera quinzena de treball ha complert amb escreix les expectatives de l’entitat agrícola de la Vall. I d’aquesta manera, les previsions de la Cooperativa per a les pròximes setmanes es continuen mantenint a l’alça.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.