Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Aguiló es planteja aturar la promoció turística de Sóller

La mesura seria consensuada amb l’associació hotelera i el sector turístic

52151

El regidor de Turisme, Sebastià Aguiló, estudia una mesura que passa per evitar fer promoció turística de Sóller durant un any. Després d’una temporada de rècord de visitants i turistes, però també de grans retencions i acumulació de gent al municipi, el regidor es planteja llençar una moratòria i no promoure més el municipi «perquè és un destí que ja està venut», apunta. Conscient que es tracta d’un tema «molt delicat», el responsable de l’àrea ho vol consensuar primer amb l’associació hotelera i la resta de sectors implicats, amb l’objectiu d’evitar morir d’èxit «ja que la situació comença a ser insostenible i podria perjudicar els negocis i el sector», digué.

Entre les mesures que maneja Aguiló hi ha no acudir a les fires de promoció turística com per exemple Fitur o d’altres esdeveniments en representació de l’Ajuntament. Deixar d’assistir a entrevistes a ràdio o fer altre tipus de promoció. En canvi, des d’aquest departament es podrien destinar els diners «a invertir en turisme de qualitat, que aprecia l’entorn que visita», però sobretot que ajudi al teixit comercial de Sóller «evitant la massificació».

Comerç local

De fet, des del sector del comerç local destacaren que l’elevat nombre de gent que ha passat per Sóller no s’ha reflectit amb un augment de vendes, sinó que «les caixes han estat les d’un estiu normal en temporada alta». Tot i això, reconeixen que ha anat bé, però «no s’han complit les expectatives generades per la gran afluència de visitants». Per aquest motiu, l’àrea de Turisme vol fer un canvi «pensant també a fer un gest cap a la població local».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.