Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

La llei d’habitatge del Govern permetrà dividir els casals

Urbanisme treballa per implantar la norma a Sóller

SOLLER. VIVIENDA. L¿Ajuntament vol facilitar l¿accés a l¿habitatge. l¿actualitat al casc antic només es poden separa en pisos si la planta fa 120 metres quadrats. | I.C.

La nova Llei de l’Habitatge permetrà dividir de manera horitzontal els casals del nucli antic de Sóller. Segons el Decret Llei publicat pel Govern que preveu mesures urgents per facilitar l’accés a l’habitatge es podria donar llicència als habitatges que tenen una planta inferior als 120 metres quadrats i generar habitatge-, una restricció que fins ara «impedia reconvertir grans cases amb pisos», explicà la regidora d’Obres i Urbanisme, Esther Alfonso. El Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) estableix que la divisió horitzontal no és possible si per planta no hi ha aquests metres, en canvi, la nova normativa «ho reduiria entre els 60 i els 80 metres quadrats», digué Alfonso.

D’aquesta manera, la regidora veu amb bons ulls la proposta engegada pel Govern «que permet recolzar-nos en aquest marc jurídic i donar sortida a habitatge amb menys metres». Així i tot, des del departament treballen per implantar la norma a Sóller. Així mateix, la regidora d’Urbanisme i Obres explicà que «si el Govern no hagués aplicat aquesta llei, hauria traslladat a Palma com aplicar-la aquí, perquè era una aposta dels partits generar més habitatge».

Pel que fa a la lluita contra el lloguer turístic il·legal, el decret dota la inspecció turística per adoptar mesures per sancionar o tancar l’habitatge. En aquest sentit, la regidora valora «positivament la llei, perquè és un greuge comparatiu cap als que ho fan bé i la falta de control no era positiva».

Límit al preu de venda

Una de les mesures del decret és limitar el preu de venda. La mesura, segons Alfonso facilita l’accés als primers habitatges que oscil·la entre els 102.000 euros i els 241.000 euros i això és positiu. Tot el contrari pensa Més per Sóller qui considera que «els preus limitats que han fixat no seran una solució efectiva per la crisi d’habitatge que vivim a Sóller», sinó que s’hauria d’aplicar «als que ja existeixen». També es mostren molt crítics amb la llei perquè «atempta contra l’autonomia local i el patrimoni; per quant és d’aplicació directa, botant-se els planejaments urbanístics municipals sense cap informe previ».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.