Setmanari d'informació local - 139 anys

L’Ajuntament no sap si podrà mantenir la Torre Picada

El conveni inclou que el Consistori ha de fer la neteja i posar el personal

SOLLER - PATRIMONIO - EL AYUNTAMIENTO INSTA AL GOVERN Y AL CONSELL A COMPRAR LA TORRE PICADA. | ARCHIVO

Després que el Consell adquirís la finca de la Torre Picada fa gairebé deu mesos, l’Ajuntament negocia encara el conveni que s’ha de signar pel seu manteniment i gestió dels terrenys. De fet, el regidor de Patrimoni, Juan A. Lorente, ha mantingut una sèrie de reunions amb l’administració supramunicipal per tal d’intentar modificar les clàusules que estipula l’esborrany i que passen perquè Sóller s’encarregui del manteniment de la finca i la neteja. El document també inclou que l’Ajuntament tengui una persona encarregada de les instal·lacions que sigui la responsable d’obrir i tancar la finca pública i la torre i de fer les visites. D’altra banda, el Consell seria l’encarregat de la part patrimonial, posant la partida econòmica necessària per conservar sobretot la torre declarada Bé d’Interès Cultural.

No obstant això, Lorente explicà que encara no «sabem si l’Ajuntament podrà assumir el manteniment de la parcel·la i posar personal encarregat d’això», perquè la institució insular «demana obrir un pic a la setmana, com a mínim i no tenim recursos», digué. De moment, el regidor estudia la viabilitat de la proposta, tot i que ja advertí que «volem modificar l’esborrany del conveni». Per tant, el regidor de patrimoni assegurà que continuaran treballant «perquè les condicions siguin favorables per a les dues parts» ara que la finca és pública.

Cal recordar que la propietat de la parcel·la de 7.123 metres quadrats la va vendre al Consell per valor d’1,3 milions d’euros després d’anys que negociacions amb diferents administracions i peticions del Consistori solleric perquè fos pública. Finalment, a finals de 2022 el Consell la comprà.

Visites

De fet, l’Ajuntament ja ha rebut un grapat de sol·licituds per visitar els terrenys. Es tracta sobretot de grups escolars, molts d’ells cada any fan una excursió a la Torre Picada que sol coincidir amb les setmanes prèvies a la celebració del Firó. Altres col·lectius també s’han interessat per visitar i entrar dins la torre de defensa del segle XVII i que, a més d’estar protegida està inclosa dins l’espai de protecció Paisatge Pintoresc de la Serra de Tramuntana.

Val a dir que el Consell senyalitzà també el camí com a ruta familiar en tant que és un dels camins més utilitzats pels senderistes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.