Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

ARCA estudia recórrer la decisió de no protegir Can Canals

El Consell dictaminà que el jardí no és «prou singular»

SOLLER - El Consell rebutja protegir els jardins de Can Canals. Els jardins i la reixa modernista donen al carrer Gran Via. | I.C.

L’Associació per a la Revitalització de Centres Antics (ARCA) estudia presentar un recurs contra el Consell davant la negativa de la institució insular de protegir els jardins de Can Canals. Cal recordar que a finals de setembre la Comissió de Patrimoni descartà la proposta de declarar el conjunt Bé d’Interès Catalogat (BIC) o Bé Catalogat per no considerar els jardins «prou singulars». Per això, després que la institució destinada a defensar el patrimoni rebé la notificació amb l’acord del Consell, Arca vol presentar un recurs administratiu «perquè consideram que la nostra proposta està molt fonamentada i justificada».

L’entitat entregà al Consell una memòria i un reportatge dels jardins de Can Canals considerats «dels més rellevants de Mallorca», per això manifesten que no estan d’acord amb la deliberació de Patrimoni «perquè no només tenen valor pel municipi de Sóller, sinó a nivell insular».

Incompliment de la llei
En el document acusen la Comissió Insular de Patrimoni «d’incomplir la llei de Patrimoni en un moment en què encara «l’immoble no està sotmès a pressió immobiliària». Alhora també critiquen al Consell de «desviar l’atenció en matèria de protecció del patrimoni històric als ajuntaments», ja que en el cas dels jardins de Can Canals la institució insular recomanava al Consistori més protecció del conjunt «una pràctica que consideram il·legal perquè no protegeix els béns culturals de la menera que preveu la Llei autonòmica».

Per aixo consideren que sempre surt perdent el Patrimoni «i per tant la ciutadania», mentre les certificacions d’un element «queden en paper banyat perquè no hi ha autoritat per obligar a un ajuntament» a catalogar un bé.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.