Setmanari d'informació local - 138 anys

Els Indignats Ma-10 desmenteixen la DGT: «Les motos no van a 35 km/h»

La Plataforma ha elaborat un vídeo per denunciar les carreres il·legals

La plataforma Indignats Ma-10 va desmentir ahir la DGT: «A la carretera de la Serra sí que es fan carreres il·legals i no és veritat que les motos van a una mitjana de 35 quilòmetres per hora. Ja n’hi ha prou que ens tractin com a ximples». Per demostrar-ho, els membres de la Plataforma van presentar un vídeo el matí a l’Estudi General Lul·lià de Palma, en un acte en què van aprofitar per carregar contra les administracions: «No fan res».

Al vídeo es recullen els testimonis de veïns de diversos pobles de la Serra de Tramuntana, com Estellencs, Banyalbufar, Sóller i Fornalutx, així com imatges de com actuen els motoristes a la Ma-10. «Som un grup de senyores grans i sortim a caminar gairebé diàriament. No ens atropellen perquè som més llestes que ells», relatava una banyalbufarina.

Avançaments, cavallets, accelerades i invasions de carril són algunes de les accions que es recullen a la peça audiovisual que els veïns han creat en el marc de l’allau de mobilitzacions que tenen previst fer per «posar fi a la situació». Precisament des d’un altre dels ‘punts calents’ de la Serra, el Mirador de Ses Barques (Fornalutx), una altra veïna lamentava la «perillositat» que suposa que els motoristes es comportin així: «Les estadístiques dels accidents són un 800% superiors que a la resta de sinistralitat de Mallorca i la sinistralitat, un 280%», explicava la fornalutxenca.

Al vídeo també apareix un conductor de TIB que cobreix la línia entre Sóller i Alcúdia: «Es fiquen al carril contrari i és molt perillós» per això, insisteix en la necessitat que «es posin càmeres i radars per poder actuar». Però els testimonis no només són els afectats, sinó que també parla un motorista: «El primer que fan el 90% dels motoristes abans d’arrencar la moto és canviar el tub d’escapament perquè faci més soroll», explicava entre rialles. A més, el motorista assegurava que «mai m’han multat i fa 25 anys que ho faig».

Sonòmetres

De fet, els Indignats consideren que una de les mesures més adequades és la instal·lació de sonòmetres i la declaració de la Serra com a Zona de Protecció Acústica. «Les multes en aquestes zones protegides arriben als 12.000 euros i no crec que cap motorista no els volgués pagar cada setmana», van sentenciar.

L’acte, repetit a Sóller el capvespre

L’acte de presentació del vídeo de 17 minuts de durada que recull els testimonis i les imatges reveladores de la situació del perillós incivisme que es viu a la carretera Ma-10 de la Serra fou repetit ahir capvespre a Sóller. El Jardí Botànic acollí l’esdeveniment, on els Indignats-Ma10 tornaren a respondre a totes aquelles institucions que neguen la realitat amb l’objectiu de posar fi a aquesta perillosa i preocupant situació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.