Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell no decidirà res sobre la Fàbrica Nova fins que acabi el procés d’expropiació

La propietat lliurà el projecte d’apuntalament a Patrimoni

El Consell no prendrà cap decisió sobre la compra de la Fàbrica Nova fins que acabi el procés d’expropiació. Aquesta és la postura de la institució insular pel que fa a l’adquisició de l’edifici declarat Bé d’Interès Cultural (BIC). Des de la institució insular asseguren que «mentre el procés continuï als jutjats cal esperar», per això fins al moment no s’han plantejat res encara.

Val a dir que els propietaris de l’immoble fabril presentaren l’expropiació forçosa de l’edifici davant l’Ajuntament l’octubre de 2020. En reclamaven 4,7 milions d’euros. El 2021, l’ajuntament sol·licitava al Consell que compràs l’edifici fabril per evitar l’expropiació forçosa que segueix als jutjats.

Posteriorment, també ho reclamava al Govern amb el suport de totes les forces polítiques que formaven el Consistori.

Cal recordar que la compra de la Fàbrica Nova va ser una promesa electoral del PP durant les eleccions celebrades el maig de 2023.

D’altra banda, i seguint l’ordre d’execució dictada pel Consell, la propietat ha entregat aquesta setmana el projecte d’apuntalment i consolidació a Patrimoni que permetrà conservar l’edifici i evitar que caigui.

La proposta entregada inclou llevar les teules que es desprenen i col·locar una teulada de fibrociment. També es posarà un tancament a les finestres per evitar que s’hi pugui accedir a l’interior. Tot i que el Consell ha d’aprovar el projecte, la propietat ha redactat una proposta seguint les directrius marcades per la institució insular amb l’objectiu de subjectar l’immoble i el sostre i confia «poder assegurar l’edifici al més aviat possible».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.