Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Deià aprova no aplicar al municipi el Decret Llei d’Habitatge

VISTA GENERAL DEL PUEBLO DE DEIA | TERESA AYUGA

El Ple de Deià va aprovar dijous per unanimitat la no aplicació al municipi de les mesures urbanístiques aprovades pel Govern en matèria d’habitatge que s’ha articulat a través d’un decret llei que ha estat rebutjat en part per distints municipis, entre ells Sóller.

En aquest cas, i en paraules de l’alcalde, Lluís Apesteguia, «hem proposat aquest acord seguint un criteri de prudència, mentre estudiem els seus possibles efectes al municipi i, sobretot, mentre esperem que es tramiti com a Llei, per si es modifica». Per a l’equip de Govern de Deià, la principal oposició al decret que confien que es pugui modificar durant la tramitació parlamentària és «que s’exoneri a les construccions d’una reserva d’aparcament i de la construcció d’un dipòsit d’aigua, cosa que per a Deià és imprescindible».

Apesteguía va aclarir que el decret llei s’aplicarà «depenent de com s’articuli finalment la Llei», tot i que va assegurar que «el permís per créixer en altura o el terra per a equipaments, segur que no ho aplicarem en cap cas».

Per part des de l’oposició Francesc Salas (xBalears), coincideix amb l’alcalde. Segons Salas, «Deià és un nucli antic i aquest decret no seria aplicable de cap manera». Recorda també que «som un municipi protegit i aquest decret no té sentit a la Serra de Tramuntana».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.