Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Unanimitat per fer una consulta popular sobre el Defensora

El Ple aprova una moció de Més que demanava un procés participatiu

Els sollerics podran triar com serà la recostrucció del teatre. | I.C.

El ple celebrat dimecres aprovà per unanimitat celebrar una consulta popular sobre el futur del teatre Defensora. Una moció presentada per Més per Sóller demanava un procés participatiu encaminat a decidir sobre la reconstrucció de l’espai caigut el 5 de setembre entenent que és la ciutadania «qui ha d’opinar». La iniciativa comptà amb el suport favorable del PSOE; Seny i PP, tot i que aquest darrer matisà que s’hauria d’acotar la proposta, abans de passar a la consulta per part del poble. Tot i això, totes les forces polítiques arribaren a un consens i es comprometeren a dur endavant un procés participatiu.

La proposta de Més demanava tal com indica el Reglament de Participació Ciutadana de 2017 que la ciutadania pugui decidir en un termini de màxim de mig any com ha de ser la reconstrucció de l’edifci del teatre Defensora amb l’objectiu d’expressar com s’ha d’afrontar la reconstrucció. En aquest sentit, el batle, Miquel Nadal, assegurà que ja s’acordà a la Junta de Govern del Defensora «una reforma racional; funcional i versàtil per a ús dels diferents sectors de la cultura», però assegurà «tenir tothom en compte».

En la mateixa moció s’aprovà també reactivar el Consell Municipal de cultura, amb la finalitat d’actualitzar les entitats que hi formen part i com amanera «de generar un espai de diàleg i consens en relació a les polítiques culturals» de Sóller. En aquest sentit, la regidora de Cultura, Antònia Frau manifestà la seva intenció «de fer el possible per continuar amb el diàleg i les trobades que he tengut amb els representants de la federació cultural» que s’està gestant.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.