Setmanari d'informació local - 139 anys

Sóller ha rebut més de 3 milions d’euros dels fons europeus

Els doblers s’inverteixen en quatre projectes de millora de la Vall

53557

L’Ajuntament ha rebut més de 3 milions d’euros procedents de fons europeus per a desenvolupar projectes a Sóller. En concret, es tracta de quatre propostes que el municipi té concedides i que o bé s’estan desenvolupant o bé s’implementaran dins el pròxim any. Una de les obres que ja s’han iniciat i que ha de finalitzar el setembre de 2024 és la reforma de l’edifici de les Escolàpies. Per aquest projecte, l’Ajuntament ha rebut la quantitat d’1,9 milions per executar les obres, mentre que Sóller ha d’aportar els 750.000 euros restants per finalitzar els treballs destinats sobretot a millorar l’eficiència energètica de l’immoble municipal.

Dels fons Next Generation també s’ha confirmat la partida de 600.000 euros per desenvolupar el projecte per reduir les emissions i la contaminació de gasos al centre de Sóller. L’execució de la proposta va lligada a una modificació de la mobilitat dins el nucli urbà, de la qual l’equip de Govern té un termini d’execució que finalitza el setembre de 2025 i del qual el departament de Mobilitat ha començat a fer reunions amb empreses especialitzades per desenvolupar aquest pla. Altres dos projectes que el Consistori té damunt la taula són, per una banda, la promoció del Modernisme, del qual s’han concedit 400.000 euros que es destinaran a donar a conèixer aquest estil ben implantat a Sóller a partir de recursos digitals.

D’altra banda, queda per implementar el projecte destinat a millorar l’eficiència energètica en edificis particulars. Aquest darrer té un pressupost de 370.000 euros i va lligat a millorar també l’entorn públic que envolta els edificis que s’acullin a aquesta proposta. No obstant això, aquesta darrera proposta encara no s’ha posat en marxa a l’espera que el Consistori s’aprovi definitivament la seva aplicació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.