Setmanari d'informació local - 139 anys

L’església i la Vila ja treballen per no aturar l’activitat al Victòria

Els tècnics municipals asseguren que es tracta d’un edifici antic i no necessita llicència

SOLLER - MAS DE 1000 PERSONAS DE SOLLER RECURREN AL REBOST PARA PEDIR ALIMENTOS. | ARCHIVO

Primeres passes per a que el centre Parroquial Victòria pugui continuar amb la seva activitat. Església i Ajuntament acosten postures per no aturar la programació a les instal·lacions després d’una setmana intensa i que ha generat moltes reaccions al municipi. De fet, en un comunicat emès pel rector, Eugeni Rodríguez, on corrobora la informació publicada en aquest setmanari la setmana passada, afirma que el Consell Parroquial té «la voluntat» de treure la llicència pertinent «per seguretat de tots». En el text es confirma que l’immoble «no té llicència d’activitats» i que, per tant, ni «la parròquia ni els seus responsables volen assumir tal risc». Per això existeix la predisposició d’aconseguir adaptar les instal·lacions a la normativa. mentre que els tècnics municipals i la regidora de Cultura, Antònia Frau asseguren que «per continuar amb les activitats programades a l’espai no és necessari tenir una llicència, perquè es tracta d’un edifici antic». Això significa que, tot i que és recomanable la redacció d’un pla, «mentre no es modifiqui l’ús no és exigible una llicència d’activitats».

Així mateix, en el document també s’explica que la parròquia «vol cedir la gestió del Centre Parroquial Victòria a l’Ajuntament, però que les converses informals i oficials» entre les dues parts no s’han materialitzat. Mentrestant, l’edifici només ofereix un 10% d’activitats de caràcter religiós mentre que la resta no són activitats parroquials, sinó d’altres grups locals i d’alguns que ocupaven les Escolàpies abans de les obres, fet que ha «provocat un augment de la pressió al Victòria».

No obstant això, Rodríguez apunta «al bon enteniment i concòrdia» que hi ha amb l’Ajuntament i confia que es trobi «una solució de gestió i de pressió als grups que ara hi ha al Centre Parroquial». Una situació que espera resoldre «després de festes» tal com ja s’informava el missatge enviat a les entitats on es plantejava la possibilitat d’anul·lar les activitats que es fan al Victòria.

Per la seva banda, Frau manifestà aquesta setmana la seva voluntat de fer tot el que estigui al seu abast perquè la programació del teatre no s’aturi a partir de l’any vinent, ja que «per res del món podem perdre el Victòria». Frau insistí en «ajudar amb el que faci falta, perquè hem de menester les instal·lacions» tot i que les dues parts encara no s’han tornat a reunir. Malgrat la notícia, la regidora de Cultura volgué llençar un missatge de tranquil·litat als col·lectius que actualment utilitzen el Victòria, tot i que recorda que l’immoble no és municipal.

Val a dir que la Parròquia rep una subvenció anual de la regidoria de Cultura de 1.000 euros per sufragar els costs de manteniment, de la qual «es paga cada mes una mitjana de 200 euros d’electricitat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.