Setmanari d'informació local - 139 anys

L’Ajuntament aplicarà la reconversió de locals comercials en habitatges

La mesura ha de ser aprovada en sessió plenària

54645
SOLLER - GENTE EN LA PLAZA DE SOLLER DISFRUTANDO DE UN DIA SOLADO TRAS EL INTENSO FRIO DE ESTOS DIAS. | ARCHIVO

L’Ajuntament permetrà la reconversió de locals comercials en habitatges. Així ho confirmà la regidora d’Urbanisme i Obres, Esther Alfonso qui confirmà que la mesura es durà al proper plenari per a la seva aprovació. Aquesta és la darrera aportació que s’inclourà en el conjunt de criteris que ha decidit la regidoria tal com informà la comissió informativa del departament. Així, la regidora defensà aquesta postura «perquè facilita l’accés a l’habitatge a Sóller». Si bé reconeix que els locals del centre «no crec que s’acullin a la proposta, sí que pot ajudar a altres locals de l’extraradi que ja no es lloguen per a negoci».

Tot el contrari pensa Més per Sóller, qui titllà de preocupant la direcció que pren la regidoria «perquè les decisions no es prenen amb evidències tècniques i això no facilita l’accés a l’habitatge ni de les famílies de classe treballadora ni pels joves». A més d’això, Alfonso ja havia avançat que els edificis declarats Bé d’Interès Cultural i el llogaret de Biniaraix queden exclosos del decret de l’Habitatge aprovat pel Govern. Ni tampoc es podrà créixer en alçada en el nucli antic.

Quarter Guàrdia Civil

En la mateixa comissió, Alfonso informà que s’ha iniciat la modificació puntual del PGOU per canviar l’ús de l’antic quarter de la Guàrdia Civil. El canvi ve condicionat per evitar una expropiació forçosa i deixar que s’hi puguin fer habitatges, una mesura que tampoc agradà a Més en tant que considera que és un espai idoni per construir habitatge social.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.