Setmanari d'informació local - 139 anys

La Vila adquireix dos solars a Son Puça per instaurar la depuració terciària

Els terrenys han costat 210.301 euros i s’han comprat amb els romanents del passat 2022

L’Ajuntament de Sóller ha comprat aquesta setmana dos solars a Son Puça per a poder instaurar el projecte de la depuració terciària. Tot i que aquest Setmanari avançà a principis de setembre que la Vila havia pres la decisió d’adquirir els terrenys, ha estat aquesta setmana quan s’ha donat la passa definitiva.

El cap de setmana, el batle, Miquel Nadal, i el regidor de Gestió Ambiental, Sebastià Aguiló, es reuniren amb el propietari dels solars per dur a terme la signatura de la compra. Els terrenys estan ubicats a Son Puça, just aferrats a l’actual depuradora, i serviran per fer realitat el projecte de depuració terciària amb el qual l’Ajuntament duu fent feina durant més de dos anys.

D’aquesta manera, la Vila podrà començar a partir d’ara a fer feina programant la instal·lació de la nova bassa de reg i la resta d’instal·lacions previstes dins el projecte. De fet, Aguiló ha informat aquesta setmana que ja s’ha posat en contacte amb el director general d’Agricultura, Fernando Fernández, «per tal de reunir-nos pròximament i començar a programar quines seran les primeres passes a donar ara que ja tenim el terreny a disposició nostra». Sobre el temps que poden tardar a començar, el regidor explica que «farem via, el projecte ja ha passat pel BOIB i fou declarat d’Interès General, fet que ho facilita tot».

Preu, ubicació i dimensions

Els dos solars adquirits definitivament aquesta setmana per l’Ajuntament han tengut un cost total de 210.301 euros. Sobre la seva ubicació, Aguiló ha informat que «estan ubicats just aferrats a l’actual depuradora, tan sols els separa una reixeta, i això agilitzarà molt l’execució del projecte». Per altra banda, cal destacar que la parcel·la ha estat adquirida amb els doblers del romanent del passat any 2022, i que té unes dimensions de 5.000 metres quadrats, «espai suficient per a poder construir-hi les noves instal·lacions», explica el regidor.

El nou projecte

El nou projecte de depuració terciària tendrà un cost total d’1,4 milions d’euros. Per altra banda, cal recordar que el nou sistema es basarà en tres noves instal·lacions. Per una banda, es construirà un dipòsit per emmagatzemar-hi l’aigua regenerada. En total, hi cabran al nou emmagatzematge 3.200 metres cúbics d’aigua. El nou dipòsit tendrà unes dimensions de 40 metres de llarg, 25 d’ample i 3,7 d’altura. En segon lloc, es construirà un edifici per a poder guardar la maquinària per donar el tractament antibacterià a l’aigua. I, finalment, també s’instal·larà una estació per impulsar l’aigua tractada i fer-la arribar a la xarxa del Sindicat de Regants.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.