Setmanari d'informació local - 139 anys

En marxa les obres de les vies del Ferrocarril

Les actuacions s’han iniciat al túnel major

Com cada any, durant els dos mesos en què el servei del Ferrocarril de Sóller està aturat, aquest és sotmès a diverses renovacions. Les actuacions es fan tant a les vies del tren com en els mateixos vehicles. D’aquesta manera, el Ferrocarril es posa a punt per acollir la nova temporada que arrancarà a principis del mes de febrer. El tren aturà el servei a principis de desembre i fou en aquest moment quan els operaris començaren a actuar.

En primer lloc, les feines que estan fent durant aquestes setmanes estan centrades en la renovació de la via fèrria. Concretament és a l’interior del túnel major on els operaris actuen. La primera feina fou la de desmuntar la via convencional per, a continuació, començar a habilitar un tram d’uns 300 metres de via en placa. Aquesta suposa que els raïls estiguin encastats en una base de formigó que proporcionarà una major durada als materials que dins el túnel pateixen, entre altres, humitats. A més, també dins el túnel però a la zona de Bunyola es construeix un tram de via convencional sobre balast i travesses de fusta.

Per altra banda, s’estan reparant els vehicles als tallers de l’empresa ferroviària i també es continua repassant tota la línia aèria del servei. Finalment, el president del Ferrocarril de Sóller, Óscar Mayol, ha informat aquesta setmana que «en unes dues setmanes, quan hagin passat els Reis, centrarem també els treballs de renovació en els tramvies de Sóller».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.