Setmanari d'informació local - 139 anys

La Vila rebutja les condicions de donació del casal de Can Mas

El batle vol acceptar el llegat de Paulette Mas, però «s’han de revisar de nou els termes que figuren a l’escriptura»

El casal modernista situat al carrer de Real s’hauria de convertir en un museu d’indumentària. | Irene Cabrer - ARCHIVO

L’Ajuntament torna al punt de partida respecte de la donació de Can Mas. El ple que se celebrarà dimecres renunciarà al llegat de donació que signà el batle, Miquel Nadal davant notari amb els termes actuals per començar de nou les negociacions amb la propietat. No obstant això, el batle, Miquel Nadal, assegurà ahir que la intenció de l’equip de govern és acceptar la donació però amb unes altres clàusules «perquè hi ha alguns punts redactats a l’escriptura que no estan del tot clars», comentà Nadal. D’aquesta manera, després d’una reunió mantinguda ahir entre alguns representants de l’equip de govern format per PP i Seny i els representants legals de Paula Mas, s’acordà revisar el document de donació i modificar els punts més crítics «i rebaixar les condicions per acceptar la donació que no veim clar ni noltros ni els tècnics municipals».

Tot i que la propietat hi està d’acord en programar un nou calendari i continuar amb les negociacions per fer algunes modificacions al document, sí que hi ha una línia vermella que no estan disposats a modificar. Es tracta de la creació del que ha de ser un patronat o junta rectora que ha de gestionar el casal i els jardins. En aquest sentit, la clàusula inamovible és la que la majoria de representació d’aquesta d’aquest ‘govern’ no ha de ser municipal, sinó que en gran part ha d’estar format per persones externes a l’Ajuntament.

Per tant, a l’espera que passarà al plenari que se celebrarà dimecres que ve, es procedirà a la renúncia en els termes que reflecteix l’actual escriptura per «a partir d’aquí treballar conjuntament per arribar a acceptar els béns que comprèn part del patrimoni de Paula Mas», afirmà el batle.

Val a dir que aquesta decisió s’ha pres després de mesos d’estudiar les condicions establertes per la propietat i que l’actual Consistori havia de decidir abans de finalitzar el mes de gener. La primera proposta es va començar a negociar durant el mandat de Carlos Simarro, però després de les eleccions municipals i amb el canvi de batlia i de govern la decisió s’eternitzà. Va ser dia 21 de desembre quan la regidoria de Patrimoni convocà una comissió informativa amb l’oposició per explicar les clàusules de la donació, uns termes «que generen dubtes, perquè ens manca informació», assegurà Celià.

El valor total del llegat de Paulette Mas està valorat amb gairebé 2,6 milions d’euros repartits entre dos habitatges i dos solars situats als carrers de Real i Joan Marquès Arbona. La benefactora es reserva a l’usdefruit vitalici dels béns amb facultat de disposició plena i dues d’elles estan condicionades a la construcció d’habitatges destinats a lloguer social. Els beneficis que es puguin derivar de l’explotació de les finques haurien de revertir al manteniment d’un museu a la casa modernista.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.