Setmanari d'informació local - 139 anys

El Mercat disposarà de 22 trasts i d’un museu de producte local

Sebastià Aguiló ha presentat aquesta setmana el plànol de com quedaran les instal·lacions

El Mercat Municipal de Sóller serà sotmès a reformes pròximament. Aquesta setmana el regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Sebastià Aguiló, ha presentat el plànol de com quedaran les instal·lacions una vegada siguin reformades. Aquest plànol és la passa prèvia per poder redactar el projecte i treure’l a concurs. A més, segons ha informat Aguiló, «amb aquesta nova planigrafia de com quedarà el Mercat els placers poden veure també com seran els trasts que sortiran a subhasta». Com a principals canvis de les noves instal·lacions, cal destacar que el Mercat preveu tenir 22 trasts i que es crearà una nova sala polivalent que serà emprada per ubicar-hi un museu de producte local.

Les novetats estan encarades, principalment, al nombre i a les dimensions dels trasts. Els dels laterals guanyaran un metre de profunditat, mentre que els trasts del centre es reduiran un metre. A la part central actualment hi ha dotze trasts, i amb la reforma passarà a haver-n’hi sis. A més, segons conta Aguiló, «dotarem els trasts de la part central de corrent i aigua». Així, el Mercat passarà a tenir 22 trasts.

Per altra banda, parlant ara d’altres canvis, s’eliminarà una de les entrades del Mercat. En l’actualitat té tres entrades, però una vegada fetes les reformes passarà a tenir-ne dues. D’aquesta manera, el bar es podrà ampliar també un metre. Una altra de les principals novetats és la de la nova ubicació de la peixateria, la qual passarà a estar instal·lada dins la nau principal.

La sala annexa del Mercat serà emprada per acollir banys públics per a homes, dones i minusvàlids, i també una zona de taquilles i consignes, que tan sol·licitades han estat durant els darrers anys a la Vall. A més, la idea d’Aguiló és la de crear una nova sala polivalent en aquesta planta inferior, la qual serà usada per ubicar-hi un museu per promocionar el producte local.

Recordem que a la planta de dalt també es farà una actuació per crear una sala de conferències, la qual serà complementada amb un ascensor, i «on cabran més de 100 persones» comenta Aguiló.

Tot i que la idea principal era la de fer una reforma integral amb l’obtenció d’una subvenció que finalment no arribà, la Vila ha optat per fer petites remodelacions en el seu interior per potenciar el seu funcionament. Segons ha explicat aquesta setmana Aguiló, «cert és que la principal idea era la de fer una reforma integral, però aquesta remodelació modesta també ens sembla una opció encertada, ja que no volem que el Mercat es converteixi en un gran punt d’oci, sinó que ha de mantenir la seva essència».

L’obra es pagarà en dues fases

Tal com ha explicat Aguiló, les remodelacions es pagaran en dues fases. En primer lloc, els nous banys, les taquilles, l’ascensor que pugi a la sala de dalt i la sala de conferències es pagarà amb la subvenció de turisme que ha demanat la Vila de 10 milions d’euros. Per altra banda, per a la reforma de tota la zona interior del Mercat «s’empraran doblers del romanent d’aquest any 2024», confirma el regidor Sebastià Aguiló.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.