Setmanari d'informació local - 139 anys

Preocupació per l’aparent aturada de les obres de les Escolàpies

El PSOE ha denunciat la situació mentre que l’Ajuntament guarda silenci i no es pronuncia

Aturades, aparentment, les obres a l’edifici municipal de les Escolàpies. Des de fa un mes pràcticament no hi ha activitat a l’immoble tot i que els treballs han d’estar enllestits al setembre d’enguany. La reforma, destinada a millorar l’eficiència energètica de la instal·lació, té uns terminis molt ajustats i està condicionada a una subvenció procedent de fons europeus d’1,9 milions d’euros i altres 750.000 euros que ha d’aportar l’Ajuntament, per la qual cosa l’ajuda es podria perdre si no s’ajusten al calendari vigent.

Així ho han denunciat aquesta setmana els regidors del PSOE, que han acusat l’equip de govern «d’inactivitat» i de permetre tenir una obra aturada, ja que podria «posar en risc financer l’Ajuntament si no es compleix el termini establert», digué el portaveu de la formació, Jaume Mateu.

El poc moviment que s’hi palpa a l’edifici des d’abans de les festes de Nadal és una evidència que preocupa als socialistes, qui han fet un seguiment extern i «hem comprovat que està aturada i no va al ritme que toca». El retard en l’execució crea polèmica, ja que les obres també afectaria totes les entitats que abans ocupaven l’immoble com l’Escola de Música i la Banda; l’associació de músics de Sóller o l’Estol de Tramuntana i també els Escoltes. A més, condicionaria l’activitat de l’Arxiu Municipal, encara no inaugurat, i al qual no es pot accedir mentre hi hagi les obres.

Aquest fet també ha estat denunciat per l’oposició, qui lamenta que les entitats que varen ser reubicades a altres espais com el Victòria o El Puig «no puguin tornar-hi quan l’equip de govern es va comprometre que sí ho farien». Si bé Mateu ha sol·licitat per registre una reunió específica sobre les obres a les Escolàpies, assegura que al plenari «confirmaren que tot anava segons el previst, però ara veim que no és així», sentencià. Per això qualifica de «mala gestió política» la feina de l’equip de govern que per «enèsima vegada són incapaços de gestionar una reforma adequada i no entenem on és la dificultat per tirar endavant els projectes». Malgrat la contundència de les declaracions, els socialistes s’ofereixen a col·laborar per tirar endavant la reforma «perquè estam d’acord en les millores a fer a l’edifici, però demanam responsabilitat i més capacitat de gestió a un govern que compta amb 5 dedicacions exclusives», finalitzà Mateu. Val a dir que des de l’Ajuntament no han volgut fer cap declaració al respecte, ni per confirmar ni desmentir les afirmacions del PSOE. El regidor de Patrimoni, Juan A. Lorente prefereix esperar al resultat d’una reunió que tendrà lloc la setmana vinent.

La reforma del mercat, en entredit

Pel que fa a la reforma del Mercat Municipal, tant Més com PSOE s’han mostrat molt crítics amb l’anunci del plànol del regidor de Promoció Econòmica, Sebastià Aguiló. Segons l’oposició, la proposta s’ha ideat sense «haver convocat ni la comissió paritària del mercat, on hi ha els mercaders, ni l’oposició», una actitud que no ha satisfet els dos partits «perquè no s’ha informat els interessats».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.