Setmanari d'informació local - 139 anys

La Policia Local durà càmeres al guardapits

Enregistraran les actuacions dels agents

55629

La Policia Local incorporarà als seus uniformes càmeres corporals. En concret, el departament ha adquirit cinc dispositius per enregistrar les actuacions dels agents durant el seu servei. D’aquesta manera, quan hi ha un avís sobre una actuació al municipi, es podrà analitzar i gravar les sortides del cos policial i a continuació millorar-ne els protocols. L’ús de les càmeres corporals és una pràctica que s’estén en els diferents cossos de seguretat «i serveis també per utilitzar com a prova en cas de contrastar diferents versions», digué el regidor de Governació, Carlos Darder.

Segons el regidor, l’adquisició d’aquesta tecnologia serviria com a prova en casos com l’ocorregut fa dues setmanes a Sóller «on es va atrinxerar un home al seu domicili», digué. L’ús de les càmeres corporals, a més «dóna seguretat als agents» i segons diversos estudis redueix l’agressivitat dels infractors, per la qual cosa «veig molt positiu obtenir aquest material per la Policia per a utilitzar per exemple durant el Firó; en temes relacionats amb violència de gènere o en casos de bregues». En altres situacions serveix com a prova objectiva en casos d’agressions i altres incidents de caràcter greu, «sobretot per a les unitats que actuen de nit», afirmà.

Per comprar aquests dispositius de gravació d’imatges i so, l’Ajuntament reservà una partida de gairebé 7.000 euros procedents del romanent de tresoreria que s’han gastat en les cinc càmeres corporals. Així mateix, per al departament policial també s’ha previst la compra de pistoles per valor de 6.000 euros i també altre material que inclou taquilles per al vestuari dels agents; un armer i emissores per valor de gairebé de 40.000 euros. Dins el mateix paquet d’adquisicions per a la Policia Local, Governació ha invertit 20.000 euros a comprar un parc per fer educació viària. Fins ara, el Policia Tutor havia de llogar el parc de trànsit, «el que suposava programar amb molta antelació les diades d’educació viària a Sóller», afirmà el regidor. Amb aquesta nova adquisició, es podran fer més diades i incrementar les xerrades, però també pràctiques de coneixement dels senyals viaris i circulació als centres educatius de la Vall on el Policia Tutor fa tallers als cursos cada any.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.