Setmanari d'informació local - 139 anys

Sóller demana una subvenció de 3,5 milions d’euros per millorar el municipi

Es tracta de sis projectes a finançar amb fons europeus Next Generation

El pla de mobiltiat inclou 350 places d’aparcament i dos minibusos. | ARCHIVO

L’Ajuntament de Sóller opta a una nova subvenció de fons europeus per valor de 3,5 milions d’euros. L’ajuda, que està destinada a finançar actuacions per millorar el municipi, compta amb sis projectes procedents de diferents departaments. El més car i que s’endú quasi tot el pressupost, amb una partida de 2.250.600 euros és un estudi econòmic i de mobilitat sostenible per al municipi. Dins aquest, s’inclou la compra de terrenys per fer aparcaments dissuasius per aproximadament 350 places de cotxes i de dos busos llançadora.
Relacionat també amb la mobilitat, per una banda, el Consistori ha presentat un pla de seguretat on s’inclou l’adquisició de més vehicles per la policia municipal: drons per vigilar sobretot la zona de platja durant la temporada alta i uns senyals per indicar les places lliures a diferents aparcaments de Sóller i el Port. Per això hi ha un pressupost de 413.215 euros. D’altra banda, s’ha sol·licitat una partida de 257.125 euros encaminada a millorar l’espai públic. Es tracta de la instal·lació de tòtems indicatius a l’entrada i sortida del poble; la col·locació d’unes lletres amb el nom de Sóller i Port de Sóller, tant de mode darrerament i l’adquisició de fonts d’aigua potable al passeig de la platja.
Un altra instal·lació que proposa l’equip de govern és la compra de cinc pantalans flotants per amarrar al mirall de la badia del Port les embarcacions, així quedarien organitzades al centre de la badia i «evitar la destrossa de la posidònia», comentà el regidor de Turisme, Sebastià Aguiló. En darrer terme, s’ha dotat de pressupost la reforma de la sala superior del primer pis del mercat. L’espai es convertirà en un equipament per a conferències i congressos destinat al sector de reunions i viatges empresarials; alhora que es modernitzaran els banys i es posaran consignes elèctriques, tot per valor de 254.947 euros.

Biotrituradores
Un apartat d’aquest pla inclou la compra de màquines biotrituradores per evitar les cremes als horts. Amb una partida de 9.680 euros, l’Ajuntament comptarà amb biotrituradores per capolar les restes vegetals dels horts particulars i que deixarà en préstec als sollerics per reduir l’emissió de fums a l’aire.

Termini just
Si bé el conjunt de la proposta es presentà divendres després que la junta extraordinària ho aprovàs, de nou el termini per dur endavant cada projecte és molt just. La convocatòria clou dia 31 de desembre de 2024, la qual cosa significa que el pla ha d’estar executat; factura i pagat abans d’acabar l’any.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.