Setmanari d'informació local - 139 anys

Fins a 45 famílies amb fills d’entre 0 i 3 anys estan en llista d’espera per accedir a les escoletes de la Vall

L’Ajuntament s’ha posat en contacte amb el Govern per intentar localitzar un solar a Sóller on poder crear un nou centre

Les famílies es veuen amb dificultats per trobar places. | Paco Grancha

Les places oferides per les escoletes de la Vall no són suficients. Les famílies del municipi s’estan veient amb greus dificultats durant els darrers mesos per trobar lloc a les escoletes locals on poder deixar els seus infants d’entre zero i tres anys. Tant s’està agreujant la situació que ja són fins a 45 les famílies, com a mínim, que cerquen, sense tenir sort, plaça a les quatre escoletes de la Vall, que són la Municipal del carrer Juli Ramis, la de Sa Lluna, la de Pa amb oli i la de Mondaura.
La problemàtica és encara més rellevant per a aquelles famílies que, una vegada finalitzat el permís de maternitat o paternitat, no tenen ningú que pugui guardar els seus fills. Per aquest motiu, les famílies afectades han decidit aquesta setmana començar a moure’s per intentar trobar una solució urgent.
La realitat és que segurament són més de 45 les famílies perjudicades. Aquestes 45 han decidit crear un grup de whatsapp per intentar entre totes trobar una solució, però, segurament, hi ha més famílies afectades que no estiguin incloses dins aquest grup de xat.
Així doncs, aquest passat dimarts algunes de les mares afectades acudiren a l’Ajuntament per fer arribar aquesta greu situació al batle, Miquel Nadal. Allà li explicaren les dificultats que pateixen a l’hora de trobar plaça per als seus fills d’entre zero i tres anys. Nadal els informà que l’endemà, dimecres, es reuniria amb la regidora d’Educació, Andrea Pomar, per intentar trobar una solució urgent a la situació.

Una nova escoleta
Tal com ha informat a aquest mitjà la regidora Pomar, «la solució serà la de crear una nova escoleta». Per això, l’Ajuntament s’ha posat en contacte amb el Govern per intentar trobar un solar al municipi on poder ubicar una nova escoleta que pugui donar cabuda a tots els infants que en aquests moments no troben plaça. Segons Pomar, «farem feina conjuntament amb el Govern per intentar trobar una solució a aquesta problemàtica». Tot i això, la regidora d’Educació admet que «encara està tot en fase d’estudi, i no serà un fet que pugui ser realitat d’aquí a un mes, per exemple». La Vila continuarà treballant per trobar com més aviat una solució.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.