Setmanari d'informació local - 139 anys

El pla de mobilitat contempla eliminar la parada de Cetre

Es traslladarà a la carretera i es prohibirà l’estacionament de cotxes

El Pla de millora de la mobilitat viària i foment del transport públic contempla traslladar l’actual parada del bus de Cetre a la carretera del Desviament. En concret, l’equip de govern planteja eliminar aturada i construir-ne una de nova a un solar situat a la Ma-11 que serviria per alliberar espai i poder ampliar l’aparcament actual per donar cabuda a més vehicles. A més, una altra proposta és prohibir l’estacionament de vehicles a la carretera del Desviament per crear un passeig per als vianants i bicicletes acompanyat d’una via arbrada i il·luminada. Així, «per fer més amable l’entrada a Sóller, diposarem d’uns aparcaments intermodals que mitjançant busos llançadora traslladaran la gent a diferents punts del municipi», explicà el regidor de Mobilitat, Pep Porcel.

Aquest és el compromís al qual s’arribà en una reunió mantinguda ahir amb el director insular d’Infraestructures i Mobilitat, Rafel Gelabert i els regidors, Pep Porcel i Sebastià Aguiló i alguns tècnics. Durant la trobada, des del Consell es van comprometre a «continuar endavant amb la proposta presentada per l’actual Consistori per millorar la seguretat de vianants i descongestionar de trànsit el centre de Sóller per adaptar-nos al projecte de baixes emissions», digué Porcel. A més, de continuar treballant amb el projecte d’adquisició de solars situats a la carretera per convertir-los en aparcaments dissuasius.

Es Murterar
De la reunió també s’extreu el compromís que «la carretera d’Es Murterar» passi a ser una via urbana i es concedeixi el permís per disposar d’un aparcament per llevar els vehicles de la via, una actuació que segons Porcel «podria està llest enguany». Per això el regidor qualificà la trobada de «molt profitosa» en tant que «el Consell veu factible solucionar aquests dos punts que afecten des de fa més de vint anys al municipi», comentà el regidor de Mobilitat.

Concedida l’ajuda per implantar les zones de baixes emissions

Aquesta setmana, la junta de govern local aprovà la generació de crèdit que permetrà desenvolupar el projecte destinar a crear zones de baixes emissions. D’aquesta manera, l’Ajuntament compta a partir d’ara amb una partida de 600.000 euros destinada a restringir l’emissió de fums al centre de Sóller.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.