Setmanari d'informació local - 139 anys

La falta de pluja força a posar en marxa el pou de ses Fontanelles

Si bé a l’hivern no és una pràctica habitual, les reserves hídriques a Sóller són suficients

56147
SEQUIA EN LAS FUENTES GRANDES DE SOLLER | ARCHIVO

La falta de precipitacions també acusa les reserves de Sóller. Si bé aquestes reserves hídriques són suficients, segons apunten des de l’empresa que gestiona l’aigua a Sóller, Aqualia, la manca de pluja ha forçat a posar en marxa el pou de ses Fontanelles. Es tracta, per tant, d’unes extraccions no habituals per a l’hivern, ja que el pou se sol posar en funcionament ja ben entrat l’estiu. Així mateix, l’empresa afirma que tot i el funcionament del pou «el seu nivell freàtic està a 13 metres de profunditat, dels 60 metres de fondària on tenim el punt de captació». Això garanteix el subministrament d’aigua potable als residents.

De moment, les captacions actualment són de 2.050 metres cúbics diaris de mitjana, el que suposa la meitat del consum dels mesos d’estiu i el mateix que els hiverns anteriors. Mentre que la captació està distribuïda entre l’aigua de la font de na Lladronera, la qual aporta 1.300 metres cúbics de mitjana diària; i la font de Cas Patró Lau dona 250 metres cúbics diaris. Pel que fa al pou de ses Fontanelles ofereix 500 metres cúbics al dia. En canvi, la font Nova no aporta aigua a la xarxa.

Tot i les pluges del mes de gener, en què es registraren uns 130 litres per metre quadrat, no són suficients i per aquest motiu s’ha posat en marxa el pot de ses Fontanelles. Així mateix, des d’Aqualia insisteixen a dir que les reserves es mantenen «gràcies al bon rendiment de xarxa que té Sóller, que es troba en el 88,5%».

Pel que fa a les reserves a Mallorca, aquestes han experimentat una reducció respecte del desembre, passant d’un 55% a un 54%, la qual cosa indica que la Unitat de Demanda de Tramuntana Nord mantengui un escenari de prealerta per sequera.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.