Setmanari d'informació local - 139 anys

Les reserves hídriques de les Illes Balears augmenten del 53% al 54% al gener

Malgrat les escasses pluges dels darrers mesos, la situació global de les reserves ha millorat en comparació amb el mateix mes de 2023

Les reserves hídriques de les Illes Balears han experimentat un lleuger augment durant el mes de gener, passant del 53% al 54%. Per illes, Mallorca ha registrat un increment en les seves reserves hídriques del 54% al 56%, mentre que Menorca ha experimentat una reducció del 54% al 52%, i Eivissa ha patit una caiguda més pronunciada del 43% al 39%. Malgrat aquests canvis en les xifres per illa, la situació global de les reserves hídriques a les Illes Balears ha millorat en comparació amb l'any anterior, quan la situació global estava al 53%.

En el detall per unitats de demanda, s'observa un panorama mixt: Artà, Migjorn, Pla, Menorca, i Eivissa han experimentat descensos en les seves reserves, contrastant amb els augments a Manacor-Felanitx, Palma-Alcúdia, Tramuntana Nord i Sud, i Formentera. En termes d'alerta per sequera, el 91,9% del territori està en prealerta, mentre que només Tramuntana Nord, que constitueix el 8,1% del territori, manté una situació de normalitat.

Les nou Unitats de Demanda (UD) —Menorca, Artà, Manacor-Felanitx, Migjorn, es Pla, Palma-Alcúdia, Tramuntana Nord, Tramuntana Sud, i Eivissa— es mantenen en prealerta, i únicament Formentera es troba en alerta, indicant un nivell més crític en les seves reserves d'aigua.

Al gener, les Illes Balears han experimentat un mes amb més pluges del que és habitual, registrant 66,8 litres per metre quadrat (l/m²) i superant així la mitjana històrica de 54,6 l/m². En detall, Mallorca i Menorca van gaudir de condicions més humides, amb precipitacions de 76,1 l/m² i 68,0 l/m² respectivament. En contrast, Eivissa i Formentera van tenir menys pluja del que és habitual, amb 12,5 l/m² i 18,6 l/m², quedant per sota de les seves mitges històriques.

Aquest mes també es va caracteritzar per temperatures més altes del que s'esperava, amb una mitjana de 12,2ºC, la qual cosa suposa una anomalia de +1,7ºC respecte a la norma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.