Setmanari d'informació local - 139 anys

La gestió de la Torre Picada, sense resoldre

La junta de govern no ha signat el document

SOLLER. PATRIMONIO. La torre Picada podrá ser visitada por el público una vez al mes. La torre costera fue adquirida en 2022 por el Consell. | Lluc Garcia

Continua sense signar el conveni per a la gestió de la Torre Picada. La junta de govern celebrada dimecres retirà de nou de l’ordre del dia la firma del document que atorga la gestió de l’espai públic a l’Ajuntament i que el Consell adquirí durant la passada legislatura. El motiu, segons explicà el batle, Miquel Nadal «és que la proposta s’ha d’estudiar bé i analitzar els desperfectes que hi ha a la Torre Picada» tot i que és un document que l’equip de govern té des del mes d’octubre de 2023. De fet, la proposta que hi ha damunt la taula ara estipula que l’Ajuntament deixi visitar l’espai un cop al mes entre les 10 i les 12, els divendres des d’octubre a desembre i de febrer a maig.

Per això, el regidor de Patrimoni, Juan A. Lorente, té previst «organitzar un grup de voluntaris per poder obrir més dies perquè el conveni ens deixa la porta oberta a modificar els horaris», digué. En aquest sentit, el PSOE es mostrà molt crític i titllà la decisió «de presa de pèl i manca de sensibilitat cap patrimoni públic de Mallorca» el fet de restringir les visites a un sol dia al mes. La portaveu socialista al Consell, Catalina Cladera instà al Consell i a l’Ajuntament de Sóller «a signar i executar accions en 15 dies per organitzar l’obertura de la Torre Picada, repartint les tasques i càrregues econòmiques necessàries, per mantenir l’obertura almanco 1 cop per setmana». Cladera lamenta que «es vulneri impunement aquest mandat del ple del Consell de Mallorca, a instàncies de la nostra moció», i exigí que en les negociacions entre Consell i Ajuntament «es tengui en compte l’acord de ple insular per regular un mínim d’obertures setmanals durant tot l’any».

Obres
Per la seva banda, des del Consell es confirmà que es continua fent feina «perquè l’espai es pugui visitar». De fet, la institució insular té previst fer «unes obres de manteniment per poder millorar la seguretat de la zona».

Cal recordar que la Torre Picada és un espai que visiten cada any els escolars de Sóller i també és un lloc emblemàtic pels col·lectius del Firó. Per tant, la signatura del conveni suposa que Sóller pugui tenir la clau d’accés a la Torre.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.