Setmanari d'informació local - 139 anys

La propietat del casal de Can Mas renuncia a fer la donació a la Vila

L’immoble d’estil modernista es convertirà en una casa-museu amb un espai destinat a la Indumentària i gestionat per una fundació privada en nom de Vicenç Mas Coll

El casal modernista de Can Mas està situat davant la façana principal del Defensora. | I.C.

La propietat del casal de Can Mas, situat al carrer de Reial, ha notificat a l’Ajuntament que ja no vol cedir l’immoble. D’aquesta manera, queda descartada definitivament la donació de l’edifici modernista al poble, el qual es convertirà en una casa-museu amb un espai destinat a la Indumentària i gestionat per una fundació privada que durà el nom de Vicenç Mas Coll, el pare de la propietària actual, Paulette Mas. La decisió es va comunicar dimecres en una reunió mantinguda a l’Ajuntament entre els representants legals de la propietat i el batle, Miquel Nadal i el regidor de Patrimoni, Juan A. Lorente. En aquesta reunió, es posà en coneixement la decisió final de la benefactora, després que fa un mes i mig el ple renunciàs a les condicions que oferia la particular.
Cal recordar que el ple celebrat al mes de gener aprovà la renúncia de la donació de Can Mas amb els vots del PP, Seny i Més, mentre que el PSOE s’hi va abstenir. El motiu fou que les condicions que aportava la donant eren inassumibles segons el Consistori, qui havia de mantenir la casa com a museu i construir habitatges de protecció oficial en els terrenys adjacents.
Malgrat que des de l’Ajuntament s’havia proposat obrir de nou un període de negociacions per arribar a un acord que beneficiàs a les dues parts, «vista la postura del Consistori i el resultat de la reunió, s’ha decidit continuar per la via privada», comentà el portaveu de la família, Guillem Bernat. A partir d’ara, els esforços se centraran en la constitució d’aquesta fundació a la qual participaran diferents agents culturals i «on oferim al batle o amb qui delegui, un càrrec a la junta del patronat», digué Bernat.

Projecte
Si bé s’ha de definir encara tota la proposta cultural que definirà el projecte, l’espai serà un museu dedicat a la Indumentària tradicional de Mallorca a la part superior del casal, mentre que la resta de l’immoble es podrà visitar com una casa modernista. Els jardins, un pulmó verd de Sóller, s’obriran al públic i comptaran amb espais per a la lectura o de passeig «amb la finalitat de donar vida al casal», explicà Bernat. Tot aquest projecte sobre Can Mas es finançarà a partir del fons que generi el patrimoni que té la propietat i amb altres recursos que encara estan en estudi.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.