Setmanari d'informació local - 139 anys

El parc de vehicles de Sóller creix un 14% en deu anys

La Vila licita 4 projectes per desenvolupar zones de baixes emissions

57091
SOLLER. CIRCULACION. Més demana la limitació del trànsit cap al centre. Imatge d’arxiu d’alguns moments de saturació del centre. | R.S.S

El parc de vehicles a Sóller ha crescut un 14% respecte de fa deu anys. Així ho demostren les darreres xifres actualitzades de l’Institut d’Estadística de les Illes Balears (IBESTAT), les quals indiquen que el 2023 tancà amb un total de 13.118 vehicles, mentre que el 2013 se’n comptabilitzaren 11.497. Es tracta de 1.621 registres més que circulen per les vies del municipi i que en reiterades ocasions es produeixen col·lapses tot i no coincidir amb la temporada turística.

Val a dir que del llistat elaborat per IBESTAT els turismes són el tipus de vehicle amb més registres, amb 7.961. Si bé, la xifra ha crescut amb deu anys, l’increment respecte de 2022 és mínim i la diferència tan sols és de 58 vehicles.

Baixes emissions

Un dels projectes que té en marxa l’Ajuntament és desenvolupar les zones de baixes emissions per reduir els fums de cotxes al centre i per extensió a gran part del municipi. Aquesta setmana es liciten 4 projectes per valor total de 50.000 euros destinats a pacificar el centre i reduir el pas de vehicles als no residents. Així, s’ha encomanat un estudi de mobilitat urbana que servirà «per establir millores en la circulació al nucli urbà i determinar noves àrees d’aparcament», comentà el regidor de Mobilitat, Pep Porcel.

L’anàlisi també compta amb un estudi socioeconòmic i un altre destinat a reordenar l’estacionament «ja que volem crear una ruta d’entrada i sortida de Sóller, perquè el trànsit sigui més fluid», afegí Porcel.

El quart projecte que s’ha licitat és la creació d’altres rutes escolars segures, entre les quals el regidor vol incloure l’accés al col·legi Es Puig, un punt que serviria per fer més accessibles aquesta àrea aïllada del municipi.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.