Setmanari d'informació local - 138 anys

Els hotelers demanen revisar el consum d’aigua per detectar el lloguer il·legal

Apunten que seria una pràctica per determinar a què es dedica l’habitatge

57097
SOLLER - TURISMO - Crecen las quejas por la grande afluencia de turistas en Sóller. Una iniciativa vecinal promueve la elaboración de pancartas contra la masificación. | I.C.

L’Associació Hotelera proposa a l’Ajuntament fer front comú per detectar el lloguer vacacional il·legal. Una de les propostes que ofereix és revisar el consum d’aigua dels habitatges per determinar si l’ús d’aigua augmenta de manera significativa en determinades setmanes en què l’habitatge pot estar ocupat. Per això, els hotelers suggereixen a l’equip de govern que faci «servir aquesta pràctica, que és fàcil i útil per lluitar contra el lloguer turístic il·legal de Sóller», explicà el president de la patronal hotelera, Lluís Rullan.

De fet, Rullan apunta que seria una altra manera perquè l’Ajuntament augmentàs els ingressos, «perquè aquest tipus d’habitatge paga com si es tractàs d’una casa de residents» i, per tant, no tributa com a negoci «mentre tenen uns ingressos per al lloguer». D’aquesta manera, ara que el Govern ha manifestat que s’ha de lluitar contra el lloguer vacacional il·legal, els hotelers confien que comencin les inspeccions, «perquè està comprovat que un turista gasta més aigua en una casa vacacional que un resident a ca seva», digué.

La lluita contra el lloguer turístic il·legal és un dels temes que també s’ha tractat durant la ITB de Berlín, per aquest motiu, Rullan considera que fent més inspeccions es podria controlar «la massificació, que és producte dels visitants que lloguen un habitatge, ja que les places hoteleres no han crescut».

Cal recordar que el regidor de Turisme, Sebastià Aguiló es manifestà la setmana passada a favor de col·laborar amb el Consell per regular aquest tipus d’habitatges turístics.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.