Setmanari d'informació local - 138 anys

Aguiló exigeix una revisió del pacte PP-Seny després del ple de dimecres

Els populars es quedaren sols i l’ordenança d’ocupació de terrasses no s’aprovà

El PP es queda sol i Més, PSOE i Seny votaren en contra de l’ordenança. | Irene Cabrer

El portaveu de Seny i Sentit, Sebastià Aguiló ha exigit revisar el pacte de govern que té amb el Partit Popular des del mes de juny. Després d’un ple tens i caracteritzat pels retrets entre regidors, el primer tinent de batle considera que és necessari repassar de nou els punts de l’acord «davant les ingerències constants del PP, perquè d’aquesta manera es fa molt difícil fer feina», digué. La confrontació entre els dos partits polítics que formen l’equip de govern es féu evident durant la sessió plenària celebrada dimecres, per això Aguiló considera que «les coses han de canviar, perquè hem arribat a un punt insostenible», sentencià.

Per tant, el PP es quedà sol defensant dos punts claus: la revisió de l’ordenança d’ocupació de terrasses i un nou pagament de factures extrajudicials (aquest finalment es retirà) que provocà dos recessos per debatre el sentit del vot.

Pel que fa a l’ordenança d’ocupació de terrasses, el PP es quedà sol i els dos partits de l’oposició, Més i PSOE, juntament amb el suport de Seny votaren en contra de la norma, argumentant que rebaixa les exigències de l’ocupació de la via pública. El portaveu del PP, Carlos Darder introduí les modificacions del text que segons el regidor resolen problemes que tenia l’anterior normativa «i que afecta el 95% dels negocis que tenen ocupat el carrer». En canvi, el portaveu socialista, Jaume Mateu manifestà el seu rebuig a l’ordenança «perquè recula i no és equitatiu per a tothom». La portaveu de Més, Laura Celià criticà durament la norma «perquè se’n fa un ús exagerat d’espais que traslladen els vianants a la calçada i no soluciona el problema a les persones amb mobilitat reduïda». Finalment, el regidor de Seny, Pep Porcel manifestà que «intuïm subjectivitat i greuges comparatius» mentre defensà «l’oportunitat de tenir els mateixos privilegis els vianants i negocis».

Amenaces
El debat pujà de to abans de la votació quan Darder exposà que actualment les terrasses damunt l’asfalt i alguns para-sols no compleixen la normativa, per tant, era necessari aprovar l’ordenança. A partir d’aquí, Celià acusà Darder «d’amenaces i xantatge cap a determinades persones» del seu partit, ja que una d’elles és una afectada per l’ordenança. La diputa exaltà el regidor del PP qui avisà que el rebuig del text significa continuar amb la imposició de sancions i recordà que durant el 2023 «ja hem aixecat 75 actes».
Així i tot, els populars quedaren amb minoria i els seus socis de govern s’aliaren amb els partits de l’oposició quedant rebutjada la proposta.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mariano, fa devers d'un mes
Una revisió?. No senyor, una moció de censura per treure'ns d'enmig aquest mandrós de batle que tenim. S'omple sa boca de dir que fan feina i ni tan sols pensa en sa cotxada que hi haurà aquest estiu. Vaja permuta que va fer en Simarrito.
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente