Setmanari d'informació local - 138 anys

Sóller Recicla es planta i reduirà el servei al 50%

L’empresa diu que està en pròrroga forçada i que ha d’afrontar pèrdues econòmiques agreujades per la deixadesa municipal

La recollida selectiva a Sóller torna a estar en la corda fluixa, en plena temporada turística i amb l’increment de residus reciclables que es produeix durant l’estiu. Sóller Recicla, empresa concessionària del servei actualment en situació de pròrroga contractual s’ha tornat a plantar i ha anunciat que en els pròxims dies començarà a retirar de forma esglaonada els contenidors de reciclatge, deixant només als punts verds «el nombre de contenidors que hi havia a l’inici del contracte, l’any 2013». Això suposa una reducció al 50% atès que l’empresa ha vingut denunciat des de fa temps que en aquest període de temps el volum de recollida s’ha «multiplicat per dos».

En un escrit remès a la premsa local, Sóller Recicla expressa la seva «preocupació» pel que considera que ha estat ocasionat per la «inacció municipal en matèria de recollida selectiva». L’empresa recorda que «actualment el volum de reciclables no ha deixat de créixer i actualment estem gestionant el doble de contenidors dels establerts en el contracte inicial, firmat fa més de 10 anys». Això ha ocasionat a l’empresa, segons manifesten, «un greu desequilibri econòmic». Per tant, després de no haver pogut arribar a un acord amb l’Ajuntament, asseguren que «no podem seguir oferint el mateix servei de recollida de vidre, paper i envasos, com hem fet fins ara». Així mateix, Sóller Recicla recorda que «un any abans que finalitzés el contracte ja vam avisar l’Ajuntament que renunciàvem a la pròrroga prevista, però no van fer res». Finalment, asseguren que es van veure forçats a seguir un any més amb un acord econòmic «insuficient».

Acord provisional
El fet és que el passat setembre empresa i Ajuntament acordaren que Sóller Recicla seguiria un any més sempre que l’empresa municipal Sóller 2010 es fes càrrec de la retirada de la via pública els voluminosos, un tipus de residus que l’empresa també estava obligada per contracte a retirar. Aquesta solució provisional només s’acceptà per part de l’empresa durant el temps que l’Ajuntament estàs en disposició de licitar de nou el servei, la qual cosa a hores d’ara encara no ha fet. S’ha de dir que aquesta solució temporal es va adoptar després que l’Ajuntament no pogués aprovar per motius tècnics, il· legals, l’important increment econòmic reclamat per l’empresa d’uns 30.000 euros mensuals més.

Tot i aquest acord l’empresa ara diu que no pot seguir i que reduirà el servei fins a uns nivells que amb l’actual volum de residus seran insuficients. Tanmateix, Sóller Recicla adverteix que és probable que finalitzi aquest període de pròrroga forçada sense que l’Ajuntament hagi tret a concurs el nou contracte, pel que ja es planta i reduirà el servei al mínim.

Davant aquest anunci, el regidor Carlos Darder, encarregat de les negociacions amb Sóller Recicla, admeté ahir que «l’empresa té al carrer molts més contenidors dels que marca el contracte i té dret a anar-los retirant de forma gradual si així ho considera». Darder assegura que al marge de les reivindicacions lícites de l’empresa «estam en contacte i seguim negociant una solució a la vegada que els serveis municipals segueixen treballant en un nou contracte de recollida selectiva».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.