Setmanari d'informació local - 138 anys

L’Ajuntament negocia allargar un any més la concessió a Sóller Recicla

Les converses s’han reprès després del comunicat emès per l’empresa

L'empresa ha retirat quatre punts de recollida. | R.S.S.

L’Ajuntament ha oferit a l’empresa concessionària del servei de recollida selectiva, Sóller Recicla mantenir el servei un any més. A més del mig any que resta de la primera pròrroga concedida ‘in extremis’ al mes de setembre de 2023, l’equip de govern estudia la possibilitat de mantenir l’empresa, mentre es redacten els nous plecs de condicions per al reciclatge de Sóller.
Així ho confirmà el regidor de Governació, Carlos Darder després d’una reunió mantinguda amb els representants de l’empresa. Durant la trobada «s’han acostat postures i hem avançat en arribar a un acord positiu per les dues parts», afegí el regidor. D’aquesta manera, la Vila valora fer un increment del 10% en el contracte que té actualment amb Sóller Recicla pel qual factura 18.000 euros mensuals per replegar el plàstic; el vidre i el cartó dels punts de recollida.

Val a dir que les converses s’han reprès després que la setmana passada l’empresa anunciàs mitjançant un comunicat que retiraria la meitat dels contenidors de reciclatge deixant només els que marca el conveni signat el 2013. El motiu que al·legà l’empres fou la inacció municipal i les pèrdues econòmiques a les quals ha de fer front la concessionària per l’elevat volum de residus.
De fet, Darder informà que d’ençà de la setmana passada l’empresa ja ha retirat quatre punts de recollida, per aquest motiu «hem sol·licitat un informe a qui va fer ja la primera auditoria que determinarà si és viable aplicar aquest augment en el següent contracte», explicà.
Mentrestant, Darder assegurà que «allò important és que continuï el servei i que el ciutadà no es vegi perjudicat».

Municipalització
Mentre l’equip de govern estudia una nova pròrroga, Més per Sóller demana remunicipalitzar el servei de recollida selectiva i que ho faci Sóller 2010. El partit exigeix «rigor i serietat a l’equip de govern perquè Sóller necessita definir un model de recollida modern, just i adaptat a la llei de residus», argumenten. La formació acusa l’equip de govern «de deixar Sóller a la cua del reciclatge i de privatitzar tots els serveis públics: l’aigua, la recollida selectiva, la recaptació de tributs, mentrestant les pròrrogues i les factures extraordinàries que es paguen al servei s’emmarquen en procediments irregulars».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.