Setmanari d'informació local - 138 anys

L’ocupació als hotels se situa al 52% per Setmana Santa

És una previsió que es fixa molt per davall de les xifres de 2023

L’Associació Hotelera de Sóller preveu una ocupació per Setmana Santa als establiments de la Vall molt per davall de les xifres de l’any passat. Des d’avui i fins a finals de les festes de Pasqua, els hotels compten amb unes reserves del 52%. Es tracta d’una ocupació «bastant inferior que el 2023», segons explicà el president de l’entitat Lluís Rullan on s’arribà gairebé al 90%. Tot i que hi ha molts condicionants, Rullan acusa aquesta reducció important de reserves es deu «a què les festes de Pasqua se celebren enguany molt prest i això afecta a l’ocupació».

A més, s’ha d’afegir «la reducció d’un 40% dels vols» en aquesta època respecte de l’any passat, la qual cosa ha causat «que siguin més cars i la connectivitat sigui inferior», afegí el president. Per aquest motiu, el sector es mostra caut, sobretot perquè quan les festes cauen tan prest «sempre hi ha després una davallada important». Així mateix, Rullan destaca l’augment del mercat alemany, el qual continua essent el turista que més reserva a Sóller.

Aquestes xifres de «baixa» ocupació als hotels de Sóller no es reflecteixen amb la gran afluència de visitants que rep cada dia el municipi. Segons Rullan, el Tren ha incrementat els trajectes diaris perquè du més turistes i també s’han incrementat les excursions «però són visitants que només venen un dia».
D’altra banda, corroboren la gran assistència de visitants a Sóller les xifres que maneja l’oficina de Turisme de la plaça d’Espanya que de mitjana diària atén unes 200 persones.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.