Setmanari d'informació local - 138 anys

Les peticions per ajuda d’atenció psicològica s’incrementen un 20 %

Serveis Socials va atendre un total de 79 persones a Sóller, de les quals 54 foren dones

Serveis Socials està situat a la quarta planta de l’Ajuntament. | Irene Cabrer

El servei de suport psicosocial que ofereix el departament de Serveis Socials de l’Ajuntament ha augmentat considerablement la seva feina. Durant el 2023, un total de 79 persones de totes les edats demanaren atenció psicològica a través d’aquest recurs públic, la qual cosa significa un increment de gairebé el 20% respecte del 2022 en què les persones ateses foren 64. Segons la memòria d’actuacions que maneja el departament, d’aquests 79 usuaris, destaca notablement l’atenció a 54 dones enfront dels 25 homes. En aquest sentit, es tracta d’una diferència bastant significativa si tenim en compte que és el doble de persones ateses.
Pel que fa a la franja d’edat, la majoria d’usuaris que acudiren al servei se situen entre els 30 i 64 anys amb un total de 43 persones, seguits de la població adolescent (13-18 anys) amb un total de 15 usuaris atesos.

Val a dir que del total dels usuaris, es comptabilitzen 50 famílies que han fet sessions grupals amb un professional i que acudeixen sobretot per tractar problemes que afecten les dinàmiques familiars o a la convivència. En aquest cas s’han tractat un total de 14 casos. Segueixen aquest grup, els 10 casos abordats per dificultats emocionals i estrés. Segons indica la memòria d’actuacions del departament de Serveis Socials, la majoria d’aquests expedients estan relacionats amb famílies monoparentals arribant a un total de 23 casos. El segon grup, amb 12 expedients fa referència a parelles amb fills.
Amb tot, l’atenció que ofereix aquesta àrea es tradueix en 790 hores d’un professional dedicat a prestar suport psicosocial a aquestes persones, una xifra que des de la regidoria consideren que «és molt elevada» per un municipi com Sóller. En concret, el professional destina a cada usuari 10 sessions amb l’objectiu de millorar les relacions personals i familiars, però també en la majoria de casos es millora la capacitat d’autoestima i s’aprenen habilitats d’autocura.
El servei de psicologia es realitza cada dia a les dependències de l’Ajuntament, tot i que ara «s’està pendent de la contractació de 34 hores més» mitjançant un conveni signat amb l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS).

Obres
Aquesta setmana s’inicien les obres de reforma de la quarta planta de l’Ajuntament on està situat el departament de Serveis Socials. Entre les intervencions, s’hi troba la distribució de sales que serviran per tractar els usuaris d’aquesta àrea de manera més privada i donar més espai a Serveis Socials davant l’augment d’usuaris. Així i tot, es deixarà un despatx destinat a l’àrea de patrimoni, mentre que les dependències de l’arxiu a les Escolàpies no estiguin operatives.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.