Setmanari d'informació local - 138 anys

El PP deixa enlaire si manté l’acord amb Seny o pacta amb Porcel

La dimissió del regidor obre la porta a un nou escenari polític que els populars valoren

El pacte PP-Seny es formalitzà el juliol de 2023. | I.C.

Després de dies intensos de reunions per valorar l’estat actual del pacte signat entre PP i Seny a principi de legislatura, els populars mantenen en Standby l’acord de governabilitat signat entre ambdós partits el juliol de 2023, és a dir, fa nou mesos. La darrera crisi esclatà a causa d’uns contactes que va mantenir un dels regidors de Seny, Pep Porcel amb un intermediari de l’oposició mitjançant els quals es temptejava quines possibilitats hi hauria de poder formar un govern amb els dos partits d’esquerra, Més i PSOE.

Després de fer-se públic aquest contacte, esclatà una crisi entre els socis de govern, però més encara entre els components de Seny, la qual cosa provocà que el regidor del partit independent, Pep Porcel deixàs la formació política, mitjançant una renúncia entregada al registre de l’Ajuntament. A partir d’aquí s’obre un nou escenari polític que deixa enlaire el pacte entre Seny i PP, una situació que des de les files populars valoren.
De fet, al tancament d’aquesta edició, el batle, Miquel Nadal assegurà que «encara no s’ha pres cap decisió i tot continua igual», la qual cosa deixa entreveure que el pacte es manté, de moment, malgrat les contínues reunions entre els vuit regidors del partit amb més representació dins el Consistori. No obstant això, avui el PP mantindrà una reunió amb la cúpula del partit de Balears per valorar la situació «ja que s’han de tenir en compte les dues parts», explicà el portaveu del PP, Carlos Darder. Si més no, amb aquestes declaracions sembla que quedaria descartat un govern en minoria del partit.
D’altra banda, i mitjançant un comunicat, el portaveu de Seny, Sebastià Aguiló lamentà profundament la decisió presa per Pep Porcel, però apuntà que «aquesta circumstància no altera que el nostre compromís lleial adquirit, mitjançant un Pacte de Govern ferm amb el Partit Popular, es compleixi». Per tant, des del partit independent esperen la decisió del PP «ja que ara la pilota està damunt la seva teulada, tot i que el pacte no s’ha deixat de complir», sentencià Aguiló. Així i tot, el regidor ha traslladat al batle «que triïn a Seny o a Porcel per als tres anys que queden de legislatura».

El regidor no adscrit
Així mateix, el regidor no adscrit, Pep Porcel es manté encara també dins l’equip de govern i amb l’acta de regidor electe. Si bé Porcel no nega que va contactar amb una persona externa «no vaig negociar en cap moment cap càrrec, ni la batlia». Per això, «conservaré l’acta ja sigui des de l’oposició o des de l’equip de govern». Porcel deixà Seny de manera oficial dimarts com a conseqüència de la crisi i discussions internes que des de fa uns dies pateix aquest partit degut a les notícies aparegudes sobre un suposat intent de pactar amb l’oposició per fer una moció de censura, negociacions que el partit, mitjançant un comunicat, negà «oficialment que hagin existit». La sortida de Porcel no afectaria el pacte amb el PP, ja que el partit conserva dos regidors que asseguren la majoria absoluta.

El pacte, amb menys regidors

Tot i que la decisió no està presa de manera definitiva, el pacte tendrà menys regidors. L’actual govern estava format per onze edils, vuit del PP i tres de Seny, però a partir d’ara podria passar a deu, si es manté l’acord de governabilitat amb el partit independent. D’altra manera, podria passar a nou amb el pacte amb Porcel. En aquest cas, s’haurien de repartir les regidories i les dues dedicacions exclusives de Seny.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.