Setmanari d'informació local - 138 anys

El Col·lectiu de Pageses no pot acceptar noves altes de sòcies per l’aforament limitat a Plaça

Cues del dilluns a l’Ajuntament per recollir la polsera. | Isa Medina

Les restriccions imposades durant el Firó provocades, en part, per la popularitat que ha adquirit la festivitat durant els darrers anys, comença a veure’s reflectida en diferents aspectes de l’organització. Un d’aquests temes és el del nombre de socis i sòcies dels tres col·lectius de la recreació de les batalles de l’any 1561. Per primera vegada des que s’organitza el Firó, un dels seus col·lectius no pot acceptar enguany noves altes per les restriccions enfocades a l’aforament limitat dins Plaça.

Concretament, parlam del Col·lectiu de Pageses, del qual s’ha conegut que tan sols va poder acceptar noves altes el primer dissabte que muntaren la paradeta a Plaça. Des d’aquell moment, no han pogut incrementar el nombre de sòcies del col·lectiu, fet que mai s’havia produït. Els motius són diversos. L’aforament limitat dins Plaça és el principal motiu provocador d’aquesta problemàtica situació. Les pageses, per poder garantir polseres a totes les sòcies del seu col·lectiu, s’han vist obligades a delimitar el nombre. L’Ajuntament distribueix un cert nombre de polseres a les pageses tenint en compte aquest aforament limitat dins Plaça, el qual ha arribat a provocar que al·lotes residents a la Vall no s’hagin pogut fer pageses aquest any.

Segons la presidenta del col·lectiu, Malen Martorell, «tenim un aforament limitat dins Plaça, i per garantir polseres a les sòcies només en vàrem poder fer un parell de noves el primer dissabte, no ha estat una decisió agradable, però estam limitades».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.