Setmanari d'informació local - 138 anys

Presentats els personatges històrics infantils d’enguany

Els 14 infants representen els protagonistes de l’11 de maig de 1561

Els catorze infants que representaran els personatges infantils. | Irene Cabrer

El Casal de Cultura-Museu de Sóller acollí dilluns, una vegada més, la presentació dels personatges històrics infantils de 2024. L’entitat que elegeix els infants que representen els protagonistes de l’11 de maig de 1561, el Foment de Cultura de la Dona, escollí dues nines i dotze nins que formaran part dels representants de les festes que comencen dijous que ve.

En aquesta edició representaran les Valentes dones infantils 2024 Aina Puig Pérez i Auba Enseñat Morell. Pel que fa als nins, el capità Angelats serà representant per Xavier Vallespir Sureda; el sergent Soler per Pau Miquel Marroig i el Virrei de Rocafull serà Eloi Oliver Rami. El batle serà representat per Jaume Arbona Rosselló i els regidors seranJoan Noguera Morell; Martín Vicho Milanovich; Miquel Bover Coll; Tomeu Oliver Forteza i Gerard Moragues Colom. Quant al Trabucaire, el personatge recau en Miquel Arbona Ortiz; el capellà en Lluc Martorell Bisbal i el frare en Adrià Marroig Gómez.

Durant la presentació els infants es mostraren nerviosos però contents de formar part dels protagonistes de la festa. Durant la presentació, les famílies repassaren els actes als quals han d’assistir els infants durant els cinc dies de festa, així com la indumentària amb la qual ha d’anar cada un dels personatges. L’acte finalitzà amb una explicació de la història del Firó de la mà de l’historiador Antoni Quetglas qui també destapà algunes curiositats i detalls de la principal festa de Sóller.
Val a dir que l’elecció dels personatges històrics infantils es fa cada any al febrer a partir dels alumnes que cursen segon de primària ambcol·laboració amb els pares inscrits al Foment de Cultura de la Dona, que a més d’encarregar-se dels protagnistes infantils també organitza l’exposció de flors al Casal de Cultura.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.