Setmanari d'informació local - 138 anys

El PP fa una nova proposta a Seny per governar plegats

Porcel es manté dins l’equip de govern pel que mantenen així la majoria mentre proposen a Sebastià Aguiló un nou acord amb una reducció de les partides que gestiona

El pacte entre PP i Seny se signà al juliol de 2023 entre el regidor Sebastià Aguiló i el batle, Miquel Nadal baix la mirada de Porcel i Darder. | Irene Cabrer

Continuen les reunions entre els socis del pacte de govern. El darrer a moure fitxa ha estat el Partit Popular qui ha fet una nova proposta al portaveu de Seny i Sentit, Sebastià Aguiló per governar plegats. Entre altres condicions es troba la reducció de la partida de què disposa actualment el regidor de Promoció Econòmica i destinar-la a Serveis Socials «perquè Sóller ja està prou promocionat», expressà el regidor de Governació, Carlos Darder. D’aquesta manera, en cas que Aguiló accepti el nou pacte, el seu partit es mantindria amb dos regidors a l’equip de govern, ell i la regidora d’Urbanisme i Obres, Esther Alfonso. Si bé, al tancament d’aquesta edició no hi havia res ferm, el batle Miquel Nadal afirmà que «partim de la base i cada passa es fa amb prudència, perquè l’objectiu és trobar una solució tot i que manejam diverses opcions».

Porcel ferma el pacte
Per la seva, el regidor no adscrit, Pep Porcel es mantindrà dins el pacte tal com fermà ahir mitjançant la signatura d’un document. Després de tenir una reunió amb els representants dels populars, a nivell local i amb el coordinador general del PP, Sebastià Sagreras, acordà continuar formant govern metre es pugui treballar amb la proposta de millorar la mobilitat de Sóller. Porcel assegura que queda «pel benefici dels sollerics i mitjançant un pacte tècnic, però no polític» amb el principal objectiu de desenvolupar una «necessitat que demanen els sollerics».
Aquesta situació ha esdevingut després d’aquestes trobades amb els populars, en els quals «han assegurat el seu compromís d’ajudar tant des del Consell com dels del Govern per tirar endavant la pacificació del centre de Sóller com la creació d’aparcaments dissuasius», digué el regidor en declaracions en aquest setmanari.
Per la seva banda, el portaveu del PP, Carlos Darder apuntà que estan tranquils «perquè amb la signatura del suport de Porcel tenim estabilitat que necessitam i ens blinda la majoria absoluta». De totes maneres, recorda que «va ser Seny qui sol·licità una revisió de pacte i noltros l’hem fet».

Seny i Sentit
Des de les files de Seny, Aguiló recordà que hi ha «un pacte signat amb el PP totalment vigent que en cap moment altera la governabilitat», comentà. Per això, el portaveu del partit independent tira la pilota damunt ala teulada del PP «que és qui ha de prendre una decisió perquè per la nostra part tenim previst respectar el pacte». Quant al regidor no adscrit, Aguiló el qualifica de «trànsfuga, perquè és ell qui ha partit». En tot cas, el regidor es mostra molt contundent amb el PP de qui diu que «si vol rompre el pacte que el rompi, però no hem romput cap acord».
Tot i aquests moviments, una de les possibilitats que es maneja és mantenir un pacte a tres format pel PP (8); Seny i Sentit (2) i Pep Porcel, coma regidor no adscrit, una situació que sigui com sigui assegura la majoria absoluta.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.