Setmanari d'informació local - 139 anys

«Del PP, sols Nadal demanà no rompre, però de paraula»

Sebastià Aguiló Roig (Palma, 1974) es va iniciar en política local el 2019 com a candidat de Ciutadans, resultant triat com a regidor. Després d’un pacte amb el PP va formar part de l’equip de Govern. El 2023 va fundar i va encapçalar les llistes de Seny i Sentit, que va obtenir tres regidors. Una crisi política que ha estat notícia durant els dos últims mesos ha desembocat finalment en la sortida de Seny i Sentit de l’equip de Govern. Dos dels tres regidors electes, Aguiló i Esther Alfonso, han passat a l’oposició i un tercer, Pep Porcel, després d’abandonar el partit, ha pactat la seva continuïtat amb el PP.

- Com explica tot el succeït?
- Pep Porcel, regidor per Seny, va establir pel seu compte contactes amb PSOE i Més per a explorar les possibilitats d’una moció de censura al PP, el nostre soci de govern. Estava molest perquè considerava que no ens tenien en compte i és veritat que hi havia un malestar en el nostre partit i fins i tot havíem demanat una revisió del pacte, però no ens plantejàvem trencar-lo. Coneixíem aquests contactes. Quan li vam dir que havia d’aturar, va abandonar Seny i va dimitir del grup municipal. Però va negociar amb el PP continuar dins de l’equip de govern, malgrat no representar ja a Seny.

- Com s’explica aquesta maniobra del PP amb Porcel?
- Això caldria preguntar-li-ho als ‘populars’. Malgrat la sortida de Porcel, el nostre pacte continuava vigent, i fins i tot sense Porcel els nostres dos vots garantien la majoria absoluta. Si se’ns volia castigar per un suposat intent de moció, per què sols a nosaltres i no a ell? Idò tot el contrari.

- Seny acusa a Porcel de ser un trànsfuga?
- No ho diem nosaltres: el pacte antitransfuguisme signat per tots els grans partits ho deixa molt clar. El PP el va signar i es va comprometre a complir-lo. El que aquest pacte estableix per evitar el transfuguisme és exactament el contrari del que ha fet el PP de Sóller amb Porcel.

- El batle, Miquel Nadal, va declarar que a ell li hagués agradat mantenir el pacte amb Seny i també amb Porcel. Va intentar el PP recompondre la situació?
- El batle va ser l’únic membre del PP que ens va demanar que no trenquéssim. Però, segons sembla, només eren paraules perquè els seus fets desmenteixen la seva sinceritat. Si hagués volgut de veritat que ens quedéssim, hauria d’haver-se imposat. Bé al contrari, ens van proposar un nou acord que ens llevava pes i representativitat i, a mi, Nadal em va destituir com a primer tinent d’alcalde.

-I al final s’han anat...
- Ha estat una decisió molt difícil i dura per n’Esther i per a mi. No podíem seguir en un equip en el qual ja no ens necessiten per a governar. Ja no teníem cap pes i no podíem fer crítica des de dins. Arribàrem a la conclusió que des de l’oposició és des d’on millor podem continuar fent política per a defensar l’interès comú dels sollerics, continuar treballant per al poble i lluitar pels nostres objectius, que continuen sent els mateixos.

- Què faran ara?
- De moment ens hem proposat vigilar perquè tots els projectes que hem iniciat des de les àrees que hem gestionat segueixin endavant: la depuració terciària, l’accessibilitat del Museu de Ciències Naturals, la reforma interior del mercat, el control de males olors de la depuradora i per descomptat les iniciatives de promoció del comerç, fires, festival de Havaneres, etc. Pel que fa a l’Urbanisme és vital que la concessió de llicències continuï amb la mateixa agilitat que hem aconseguit i continuar tramitant la dotació de serveis i recepció d’urbanitzacions. Tot això està en marxa. En definitiva, treballarem per a intentar que es compleixi el nostre programa.

- Donaran suport a les propostes sobre mobilitat que vol impulsar amb el PP el seu exregidor, Josep Porcel?
- Tots els projectes que Porcel proposa en l'àmbit de mobilitat procedeixen del programa electoral de Seny i Sentit. Per tant, el lògic és que li donem suport si el seu objectiu principal continua sent el nostre: que els sollerics i serveis tinguin prioritat de circulació i hi hagi aparcaments dissuasius per a cotxes visitants. També vull que quedi clar que no farem oposició destructiva ni venjativa. Si el PP fa propostes positives per al poble, tindrà el nostre suport.

- Creu que el PP ha pactat amb Porcel per a quedar-se amb les seves dedicacions exclusives?
-No ho sé. El que ha quedat clar és que ni jo ni Esther estàvem en el govern per la cadira ni pel sou, una cosa de la qual ens va acusar públicament Porcel. Per part meva vull recordar que he estat en l’equip de Govern durant 5 anys i solament he tingut 5 mesos de dedicació exclusiva.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.