Setmanari d'informació local - 139 anys

La Vila no ha respost a l’oferiment de cedir el Victòria per a ús públic

60389

L’Ajuntament encara no ha respost a la parròquia de Sant Bartomeu si acceptarà o no l’oferta que l’Església ha fet al municipi: la cessió del centre parroquial Victòria, que inclou l’únic teatre que queda a Sóller, a més del pati i dependències en les quals es duen a terme activitats socials, artístiques, esportives i culturals, però actualment sense cobertura legal.

L’oferiment formal de l’edifici al municipi es va fer el febrer del 2024, després de diverses converses extraoficials el 2020, 2021 i 2023. L’única condició que posa la Parròquia per cedir l’immoble és que l’Ajuntament es faci càrrec de la inversió necessària per adaptar-lo legalment a les activitats que s’hi fan, una xifra que es calcula que seria d’uns 150.000 euros.

El rector, Eugeni Rodríguez, va reunir dijous passat els portaveus de les entitats que ara usen el centre parroquial, que agrupen més de 500 usuaris potencials, i els va informar dels detalls de l’oferta feta al municipi: «la parròquia cedeix el Centre Parroquial Victòria a l’Ajuntament a títol gratuït i, en contraprestació, demana que el municipi tramiti la llicència d’activitats i condicioni el teatre i les sales amb les mesures de seguretat legalment exigibles».

L’Església no imposa cap termini màxim de cessió: «poden ser 25, 30, 50 anys o els que facin falta depenent de les inversions que s’hagin de fer», explicà el rector. A principis d’aquest mes, reiterà l’oferiment a través d’un burofax enviat al batle, però no hi ha hagut resposta tot i la necessitat urgent d’espais.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.