Setmanari d'informació local - 139 anys

«A Sóller necessitam pistes cobertes»

Antoni Torres Manrique (Sóller, 1978) és el president del nou club de pàdel solleric. Torres és una persona que sempre ha estat vinculada al món de l’esport en general i que ,a més del pàdel, li agrada el senderisme, córrer i el contacte amb la natura.

- Què és el nou Sóller Pàdel Club i per quin motiu s’ha creat?
- La idea sorgí arran de què hi havia molta gent descontenta amb el pàdel a Sóller, segurament provocat per manca de comunicació o coneixement de la gent que gestiona les pistes de tennis actuals. Pensàrem en crear un club per evitar que els jugadors s’haguessin de desplaçar a Palma a jugar i crear així una massa social suficient per donar sortida a un club nou, format per gent de Sóller i per satisfer les necessitats dels sollerics. Una idea encaminada a aconseguir millores per als aficionats al pàdel i tenir uns representants que abans no tenien.

- Quins són els objectius principals d’aquest nou club?
- Anam un poc sobre la marxa, però al final es tracta d’aconseguir tot allò que la gent demana, que principalment és una millora dels preus, gratuïtat (que és molt difícil) o descomptes pels jugadors federats, ja que ara mateix estan pagant el mateix per entrenar que qualsevol persona que no competeix i, a final de mes, la despesa és alta. La idea és aconseguir que les instal·lacions estiguin més ben cuidades i que els jugadors federats s’equiparin a qualsevol esportista federat d’altres esports.

- Si pensau que el pàdel no està equiparat als altres esports, quins avantatges tenen la resta d’esports que no té el pàdel?
- En general, no sols a escala de Sóller, no està equiparat. Perquè quan un té una fitxa a un club paga una quota anual, però després els entrenaments i tota la resta no té cost perquè els clubs que no són privats no tenen despeses de lloguers, ni llum, ni aigua. En el pàdel la majoria d’instal·lacions són privades i per això els preus surten cars.

- Amb quanta gent comptau?
- Actualment som 233 socis, els mateixos que ens emplenaren les firmes recollides amb les queixes i sol·licituds. De moment, el fet de fer-se soci és gratuït perquè no tenim res per oferir. I federats que disputin el Campionat de Mallorca i les lligues en tenim 112 en total.

- Tots aquests socis, què és el que més reivindiquen?
- Majoritàriament demanen com és possible que amb els anys que fa que es juga a pàdel a Sóller no hi ha un lloc, una seu, o unes pistes per a un club que puguin entrenar. Sabem que ara mateix és complicat, però el batle, Miquel Nadal, ens està ajudant amb tot el que pot (és una carrera de fons). El que volem aconseguir, mínim, és que tenguin un 50% de descompte perquè els jugadors no tenguin tantes despeses.

- Sou conscients que hi ha altres esports que fa anys que també demanen millores?
- Sí, el mateix batle ens ha comentat que els doblers van escassos perquè tenen molts fronts oberts, Defensora, Infante Lois... Nosaltres som conscients que els atletes fa molts anys que esperen i que estan en una situació precària. Per això, entenem que primer han d’anar ells. Després d’ells, hauríem de ser nosaltres els atesos, si es té en compte el nombre de socis i federats. Per aconseguir-ho hem plantejat una sèrie d’opcions per tal que l’Ajuntament no hagi d’aportar doblers i, de moment, estam esperant la resposta a tres bandes entre el Sóller Pàdel Club, el concessionari de la instal·lació i l’Ajuntament.

- Quines passes heu fet per arribar a aconseguir unes instal·lacions?
- Ens reunírem amb el batle, i li presentàrem unes propostes. Inicialment, no contactàrem amb la concessionària perquè consideràrem que primer havíem de contactar amb la Vila. Les propostes eren variades, una en la qual l’Ajuntament havia d’aportar doblers, una altra mixta, però realment no quedà res en clar perquè hi trobaven traves a tot, cosa que, per altra banda, entenem. En una segona reunió canviàrem les opcions perquè les primeres no eren viables per temes jurídics, i ens reunírem amb el club que té la concessió. El club concessionari afirmà que no volia guanyar doblers damunt els sollerics i que no eren conscients d’aquest mal estar, possiblement per una manca de comunicació. Un dia després abaixaren els preus dels lloguers de les pistes per fomentar que la gent que havia partit tornàs. Ara cercam una solució a tres bandes intentant que beneficii tothom sense un cost per les cases de la Vila. De moment estam pendents de la resposta del batle de què es pot fer.

- Demanau pistes noves o millors condicions a les actuals?
- Tots els esports evolucionen i el pàdel igual. A Sóller tenim dues pistes de paret, que ja no existeixen a altres llocs de Mallorca, i per competir no són viables i a Sóller sols tenim dues pistes de vidre, insuficients per cobrir les necessitats de les 112 persones federades i els més de 200 socis del club. Per tant, necessitam una o dues pistes cobertes, ja que tot club les necessita per poder superar les inclemències del temps. Per això s’han presentat opcions per tal que l’Ajuntament sols aporti el solar i que en déu anys les pistes cobertes serien pel poble de Sóller.

- Qui conforma la Junta Directiva del nou club?
- La Junta Directiva al final és un grup d’amics, que tots decideixen per igual, independentment del càrrec. Està formada per Toni Torres (president), Miquel Amengual (vicepresident), Marta Seguí (secretària), Paco Grancha (tresorer) i Joan Coll, Aida Seguí, com a vocals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.