Setmanari d'informació local - 139 anys

EMAYA gestionarà el punt verd de Sóller

L’Ajuntament signarà un conveni amb l’empresa

Des de l’any 2019, la llei obliga a tots els municipis a disposar d’un punt verd on els habitants puguin depositar els seus residus. Actualment, aquest punt està ubicat a les instal·lacions de Sóller Recicla, però, com és sabut, el pròxim mes de setembre el contracte amb l’empresa finalitza, motiu pel qual l’Ajuntament s’ha vist obligat a començar a cercar alternatives. I sembla que ha trobat una solució, ja que ha confirmat aquesta setmana que signarà un conveni amb EMAYA, empresa pública municipal de l’Ajuntament de Palma, per tal que el punt verd de Sóller estigui ubicat en el seu solar. Tot i això, els habitants del municipi no necessitaran desplaçar-se fins a la capital per depositar els residus, ja que el regidor de Contractació, Carlos Darder, ha confirmat que «el punt estarà ubicat al solar d’EMAYA de Palma, però a Sóller hi haurà sempre un camió de l’empresa amb unes caixes especials on els usuaris, amb ajuda d’un operari, podran tirar els residus diàriament».

Així doncs, segons explica Darder, els residents disposaran de dues opcions. Per una banda, «si algú disposa d’un petit camió o furgoneta i vol dur directament els residus al punt verd ubicat a Palma ho podrà fer, ja que allà hi haurà el punt dedicat exclusivament a la gent de Sóller». Però, per evitar aquest desplaçament, la segona opció que explica el regidor és la de «la presència cada dia durant l’horari laboral d’un camió d’EMAYA de grans dimensions a Sóller, on els habitants podran anar a depositar els seus residus, per tal que després el camió els dugui directament al punt verd ubicat a Palma». Sobre la ubicació d’aquest camió, el regidor confirma que «encara no està del tot clar, però segurament s’anirà movent, és a dir, podrà estar a uns dies a Son Angelats i uns altres al Port, per exemple».

Per altra banda, el regidor confirma que «durant les pròximes setmanes decidirem si municipalitzam o externalitzam el servei de recollida de cara al pròxim mes de setembre, però primer havíem de cercar aquest punt verd, perquè la llei ens obliga, i així ho hem fet».

Dilluns es reuniren a Palma el batle i Darder amb EMAYA per perfilar el conveni que signaran.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.