Setmanari d'informació local - 139 anys

Tensió en el ple dels pressuposts de 2024, que l’oposició veu ‘opacs’

El batle impedí que Celià demanés als regidors del Pacte quins projectes polítics tenen

L’equip de Govern (PP/Porcel) en el moment de votar el pressupost. | Paco Grancha

El ple extraordinari que el passat divendres aprovà els pressuposts de 2024 va estar caracteritzat per la tensió i per les crítiques de l’oposició als comptes municipals presentats que, incloent-hi les empreses públiques municipals, pugen enguany a més de 26 milions d’euros.
Els partits de l’oposició -Més, PSOE i Seny i Sentit- no van donar el suport als pressuposts, principalment per considerar-los «molt opacs» i per qüestionar l’increment d’algunes partides concretes que no creuen en absolut justificades.
Les tres formacions a l’oposició varen coincidir en el fet de criticar la despesa dedicada a la regidoria de Festes, que enguany supera els 400.000 euros de crèdit inicial, una xifra que contrasta amb altres que consideren «molt més necessàries».

Tal com ja havia declarat abans del ple, la regidora d’Hisenda, Andrea Pomar, destacà que els comptes d’enguany «compleixen amb les regles fiscals, l’equilibri i estabilitat pressupostària». Destacà el «baix endeutament de la corporació (3’9%)» i qualificà els nombres de «realistes i valents». També tornà a destacar que la baixa xifra dedicada a inversió real, serà compensada amb les actuacions a través del romanent de tresoreria, i per això es podran invertir 1,6 milions d’euros.
Tot i que l’oposició no posa en dubte la correcció tècnica dels pressuposts d’enguany considera que no són «transformadors» i que «no reflecteixen un projecte polític comú».

La sessió va tenir uns instants de tensió quan la portaveu de Més, Laura Celià, intentà interrogar als regidors del Pacte, un per un, sobre els seus projectes polítics per enguany. El batle, Miquel Nadal, ho impedí de forma immediata i advertí a Celià que «no em sembla normal ni correcte; si té alguna pregunta li contestarà la regidora d’Hisenda, ja que no venim aquí a examinar els regidors».
Celià argumentà que «Pomar ens va dir que ella només es responsabilitza dels nombres i que els detalls els havíem de demanar a cada una de les àrees». Nadal es negà, tot i que permeté que les preguntes constessin en acta, però sense deixar respondre als regidors. A més, per al·lusions anteriors de Celià al seu paper, li enflocà: «no dubti ni un moment del meu lideratge al davant d'aquest equip ni pensi que la meva bonhomia em farà ser menys resolutiu quan sigui necessari».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.