La nova tafona ecològica de la Cooperativa de Sóller, pionera dins l’Illa, ja és una realitat. La maquinària està en marxa des de divendres passat, produint olis d’una alta qualitat. Aquest dimarts es dugué a terme la presentació oficial d’aquesta, on assistiren el president de la Cooperativa, Miquel Gual; el conseller d’Agricultura, Joan Simonet; el conseller de Presidència del Consell de Mallorca, Toni Fuster; el director general d’Agricultura, Fernando Fernández; representants polítics municipals i supramunicipals; i representants d’altres institucions.

La primera tafona ecològica de l’illa ha tengut un cost total de 550.000 euros, que han estat abonats gràcies a una subvenció procedent dels fons europeus Next Generation de 380.000 euros; i la resta els ha avançat Son Moragues, amb una sèrie de condicions que beneficien a ambdues parts. «La tafona funciona amb molt poc aire, fet que provoca que surti un oli d’alta qualitat», ha confirmat Gual. A més, un altre gran canvi viscut a la Cooperativa és que, gràcies a una ajuda de 60.000 euros del Consell, l’antiga tafona ha passat de ser de tres a dues fases. Així, la molinada ja no va a la depuradora i evita les fortes olors.
